Iliescu: Văcăroiu, o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că Nicolae Văcăroiu ar reprezenta o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi, el arătând că Văcăroiu este "un meseriaş", bine pregătit pentru acest domeniu.

38 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Văcăroiu, o soluţie "binevenită" pentru  preşedinţia Curţii de Conturi

Iliescu: Văcăroiu, o soluţie "binevenită" pentru preşedinţia Curţii de Conturi (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar fi o mişcare oportună ca Nicolae Văcăroiu să devină preşedinte al Curţii de Conturi, Iliescu a răspuns: "Depide de dorinţa dânsului. El e bun oriunde. A fost unul dintre cei mai conştiincioşi senatori, dincolo de funcţia de preşedinte de Senat, unde a făcut o treabă foarte serioasă".

"Ca senator a fost printre cei mai conştiincioşi. Săptămână de săptămână se întâlneşte cu alegătorii în Argeş. Centura Piteşti se datoreşte nu Guvernului, ci lui Văcăroiu, fiind singura centură care s-a făcut. Pentru Curtea de Conturi ar fi, de asemenea, o soluţie pentru că este un meseriaş bine pregătit pentru domeniu, deci oricare soluţie este binevenită", a adăugat preşedintele de onoare al PSD.

Referitor la posibila plecare a lui Văcăroiu la Curtea de Conturi, Iliescu a precizat: "Încă nu am discutat această problemă. Numai aşa, în particular, ştiu că va fi interesat, în perspectivă, de o asemenea chestiune, dar nu am apucat să discutăm concret".

Iliescu a precizat că problema succesorului lui Văcăroiu la preşedinţia Senatului reprezintă "o chestie absolut secundară".

"O să fie un interimat foarte scurt. Nu am discutat cine va fi preşedinte la Senat. Mi-e greu să mă pronunţ. Dar e o chestie absolut secundară. Va fi un interimat pentru circa o lună. Nu e o problemă esenţială, iar asta dacă Văcăroiu se va pronunţa în această chestiune", a precizat Iliescu.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, miercuri, că nu a luat o decizie în privinţa trecerii sale la şefia Curţii de Conturi, precizând că "la partid se hotărăşte totul".

"Vom vedea ce discuţii vor fi la partid. Aceste zvonuri care s-au lansat au avut în vedere că Văcăroiu este pe specialitatea lui de fost controlor financiar, de fost analist economic. Sigur că ar fi o opţiune. Din partea mea nu am luat o decizie, dar la partid se hotărăşte totul. Din ce ştiu, sunt vreo 15-20 de propuneri pentru diferitele funcţii. Vom vedea ce rezultă şi din negocierile politice, ce funcţii revin fiecăruia. Sigur că nu m-aş duce un simplu consilier de conturi", a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că este constituţională Legea Curţii de Conturi, respingând sesizarea unor deputaţi care au reclamat faptul că texte din legea trimisă la promulgare au fost scoase din conţinut sau introduse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici