Ilieşiu, apel pentru demisia conducerii PNL şi refacerea USL în interesul României

Senatorul Sorin Ilieşiu, exclus din PNL, face un apel către liberali "pentru demisia conducerii PNL şi pentru refacerea USL", cerând alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al partidului şi desemnarea lui pentru alegerile prezidenţiale sau funcţia de premier.

315 afișări
Imaginea articolului Ilieşiu, apel pentru demisia conducerii PNL şi refacerea USL în interesul României

Sorin Ilieşiu (Imagine: Radu Nema/Mediafax Foto)

Senatorul Sorin Ilieșiu a transmis, duminică, un apel către liberali "pentru demisia conducerii PNL şi pentru refacerea USL în interesul României şi al PNL", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dragi colegi liberali, scorul deosebit de slab obţinut de PNL la alegerile europarlamentare demonstrează iresponsabilitatea, în acest an electoral, a conducerii de vârf a PNL. Având în vedere demisia iminentă a acesteia, se impune organizarea urgentă a unui Congres extraordinar pentru alegerea unei conduceri responsabile şi competente, care să acţioneze exclusiv pentru interesul României şi al Partidului Naţional Liberal", scrie Ilieşiu în document.

Potrivit acestuia, congresul PNL "trebuie să facă imposibilă sinuciderea politică şi morală a PNL, respectiv alianţa letală cu domnul Traian Băsescu".

De asemenea, Ilieşiu le cere liberalilor să voteze pentru refacerea USL şi revenirea la guvernare.

"Scopul liberalilor trebuie să fie o creştere economică suficient de mare pentru ca România să devină a şaptea putere economică a Europei, aşa cum se prefigurează în proiectul domnului Călin Popescu Tăriceanu. Pentru a face posibilă o asemenea creştere, Congresul extraordinar trebuie să supună la vot decizia ca PNL să revină la guvernare, în USL", mai scrie Ilieşiu.

Potrivit acestuia, "singurul lider liberal capabil să readucă PNL la guvernare este Călin Popescu Tăriceanu, simbol al liberalismului, primul ministru al României în perioada de maximă prosperitate a românilor în ultimii 75 de ani".

"Congresul extraordinar ar trebui să-l realeagă preşedinte al PNL şi să-l desemneze în poziţia de candidat al USL pentru înalta demnitate de preşedinte al României sau pentru cea de prim-ministru, în funcţie de rezultatele viitoarelor sondaje de opinie", îşi încheie Ilieşiu apelul adresat liberalilor.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, în 25 februarie, cu 167 de voturi "pentru", 19 voturi "împotrivă" şi 9 abţineri să adopte propunerea Biroului Permanent de excludere din partid a senatorului Sorin Ilieşiu.

PNL a obţinut, potrivit exit-poll-urilor, sub 15% din voturi.

Crin Antonescu a declarat, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Antonescu nu a comentat estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate şi la noapte şi făcând apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să fie vigilenţi.

Premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici