Imobilul din Calea Victoriei nr. 120 rămâne sediul GDS

Deputaţii au aprobat, marţi, solicitarea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu asupra unui act normativ de modificare a Legii tinerilor, astfel că imobilul din Calea Victoriei nr. 120 va rămâne sediul GDS.

613 afișări
Imaginea articolului Imobilul din Calea Victoriei nr. 120 rămâne sediul GDS

Imobilul din Calea Victoriei nr. 120 rămâne sediul GDS

Legea a fost adoptată cu 226 voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.

"Am conştientizat că este bine să lăsăm Grupul de Dialog Social acolo, dar vreau ca Guvernul să nu uite de promisiunea făcută tuturor ONG-urilor de tineret de a da un sediu Consiliului Naţional al Fundaţiilor de Tineret", a anunţat deputatul PSD Olguţa Lia Vasilescu, membru al Comisiei de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Senatul a respins, la sfârşitul lunii februarie, cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu, însă Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestui act normativ.

În cerearea de reexaminare, şeful statului menţiona că, "prin Hotărârea Guvernului nr. 1606/2004, cu modificările ulterioare, s-a aprobat transmiterea imobilului din Calea Victoriei nr. 120, sectorul 1, Bucureşti, în folosinţă gratuită Asociaţiei Grupul pentru Dialog Social, pentru o perioadă de 10 ani", iar atribuirea respectivului imobil "s-a bazat şi pe considerentul că imobilul este de mulţi ani sediul Asociaţiei, declarată de utilitate publică prin HG 1551/2004".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici