În Japonia, cel mai tânăr primar are 26 ani şi deţine un magazin de cărţi cu Pokemon

CNN: Daţi-vă la o parte boomerilor şi milenialilor! Zoomerii sunt la putere!

376 afișări
Imaginea articolului În Japonia, cel mai tânăr primar are 26 ani şi deţine un magazin de cărţi cu Pokemon

Twitter

Majoritatea membrilor parlamentului japonez şi miniştrii guvernului condus de Fumio Kishida sunt conservatori, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani şi sunt 75% de sex masculin. 

Dar Ryosuke Takashima va deveni cel mai tânăr primar al Japoniei, având vârsta de 26 de ani, potrivit postului public japonez NHK.

A câştigat alegerile locale de pe 23 aprilie 2023. 

Takashima a absolvit anul trecut Universitatea Harvard, unde şi-a obţinut diploma de licenţă în ingineria mediului.

Societatea patriarhală din Japonia marginalizează adesea femeile şi problema egalităţii sexuale nu va fi rezolvată prea uşor în viitorul apropiat.  

Dar tinerii de noua generaţie care vor intra în politică ar putea căuta soluţii rapide. 

„Fiind tânăr, cred că există posibilitatea ca cetăţenii să se simtă mai aproape de mine. Pentru că nu am experienţă în politică, pot să întreb despre ceea ce nu înţeleg, să învăţ diverse lucruri şi vreau să le reflect în propria mea viziune”, a declarat el reporterilor, potrivit NHK.

Anterior, cel mai tânăr primar al ţării a fost Kotaro Shishida, ales în 1994 la vârsta de 27 de ani, scrie CNN

Takashima a făcut campanie pentru planificarea infrastructurii verzi, promiţând să creeze mai multe spaţii verzi şi parcuri, dar a promis şi reforme în educaţie, îngrijirea copiilor şi asistenţa medicală pentru tineri. El îşi va începe mandatul de primar al oraşului Ashiya din prefectura Hyogo de la 1 mai 2023. 

Apoi, noul primar este YouTuber, având canalul oficial „Shin, YouTuberul Hiratsuka” ce conţine videoclipuri despre magazinele locale şi evenimentele din oraş. 

Shin conduce, de asemenea, un magazin de cărţi Pokemon. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici