Încă un senator USR spune că alegerile pentru şefia partidului trebuie amânate, după cererea deputatului Cosette Chichirău | FOTO

Senatorul USR Florina Presadă a afirmat, pentru MEDIAFAX, că ar trebui amânate alegerile interne pentru şefia partidului. Reacţia vine în contextul în care deputatul Cosette Chichirău a criticat, într-un mesaj pe un grup intern de Facebook al partidului decizia ca alegerile să fie în septembrie.

222 afișări
Imaginea articolului Încă un senator USR spune că alegerile pentru şefia partidului trebuie amânate, după cererea deputatului Cosette Chichirău | FOTO

Încă un senator USR spune că alegerile pentru şefia partidului trebuie amânate, după cererea deputatului Cosette Chichirău | FOTO

Întrebată de MEDIAFAX despre propunerea deputatului USR Cosette Chichirău de a amâna alegerile pentru preşedinţia USR, senatorul Florina Presadă a răspuns: „Nu numai doamna Chichirău a susţinut acest lucru, S-a discutat în Biroul Naţional, atunci când s-a stabilit data şi calendarul actualelor alegeri. N-avem încă ordinea de zi pentru (şedinţa - n.r.) miercuri. Vă spun pentru că sunt membru în Biroul Naţional. Să vedem ce pune domnul Barna pe ordinea de zi”.

Florina Presadă a mai afirmat că nu a fost de acord cu organizarea acestor alegeri în luna septembrie, însă majoritatea din Biroul Naţional al partidului au mers pe această variantă.

"Eu am fost de părere să amânăm alegerile. Poziţia mea a fost aceea de a avea alegerile din partid în decembrie, după alegerile prezidenţiale, dar argumentele au fost că «iar e altă perioadă»,«e dupa campanie». Până la urmă în Biroul Naţional, din care fac parte şi eu, cu toate că eu nu am votat această variantă, a existat o majoritate care a considerat că e mai bine să avem alegerile acum în septembrie", a explicat Presadă.

Deputatul USR Cosette Chichirău a criticat, într-o postare pe unul din grupurile interne ale USR de Facebook, obţinută de MEDIAFAX, faptul că Dan Barna a refuzat dezbaterile interne pe tema şefiei formaţiunii şi decizia de a organiza alegerile interne în septembrie.

„Dragă Dan, Ai refuzat orice dezbatere în cursa internă pentru preşedinţia partidului până pe 31 august, ultima zi de campanie. Ai organizat alegerile interne înaintea celor prezidenţiale. Două greşeli care ne dau de gândit. Dar a greşi e omeneşte. Repară aceste greşeli acum - hai să dezbatem, hai să amânăm alegerile - şi vei putea intra onorabil în cele două curse, pentru preşedinţia USR şi a ţării. Persistă în greşeală şi îţi vei pierde legitimitatea de a candida într-un proces democratic, pentru că nu pare că susţii democraţia”, a scris Cosette Chichirău în postarea pe grupul intern al USR de Facebook.

Cosette Chichirău a mai spus că refuzul de a avea dezbateri interne până la data de 31 august şi decizia de a organiza alegerile interne înaintea celor prezidenţiale sunt „două greşeli care ne dau de gândit”.

„Cred în principii şi cred în democraţie. După 16 ani petrecuţi în SUA, nu m-am întors în România ca să tac. Nu m-am întors ca să susţin nişte oameni pentru nişte funcţii. M-am întors ca să construim democraţia în România. Ajută-mă! Cu bine, Cosette”, a mai notat deputatul USR.

Uniunea Salvaţi România va organiza alegeri interne pentru alegerea preşedintelui partidului la jumătatea lunii septembrie. Principalii candidaţi pentru şefia partidului sunt Dan Barna, actualul preşedinte USR şi Cosette Chichirău, deputat USR de Iaşi.

Taguri:
usr,
presadă,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici