Încăierare între un primar PSD şi doi membri ai USR ce depuneau dosare cu semnături pentru iniţiativa „Fără penali”. Angajaţii Primăriei susţin că edilul e victima

Primarul PSD al comunei Dârmăneşti, judeţul Argeş, este acuzat că a lovit doi membri ai USR, care depuneau la Primărie dosare cu semnături pentru iniţiativa ”Fără penali”. La spital a ajuns însă edilul, despre care un angajat al Primăriei spune că a fost cel lovit.

1520 afișări
Imaginea articolului Încăierare între un primar PSD şi doi membri ai USR ce depuneau dosare cu semnături pentru iniţiativa „Fără penali”. Angajaţii Primăriei susţin că edilul e victima

Încăierare între un primar PSD şi doi membri ai USR ce depuneau dosare cu semnături pentru iniţiativa „Fără penali”. Angajaţii Primăriei susţin că edilul e victima

Doi membri ai USR Argeş susţin că au fost bătuţi marţi, de primarul comunei Dârmăneşti, Emilian Ciolan, în sediul instituţiei pe care acesta o conduce.

Cei doi oameni de afaceri au mers la primărie pentru a solicita validarea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.

”Noi ne-am împărţit zilele acestea tot judeţul, să mergem pe la primării să depunem dosarele, este una din etapele campaniei «Fără penali în funcţii publice». Domnul primar de la Dârmăneşti i-a dat afară (pe cei doi reprezentanţi ai USR - n.r.), a zis că el nu primeşte nicio hârtie, să plece cu ele. La o oră după, la Primăria Dârmăneşti, judeţul Argeş, primarul practic i-a luat la împins, i-a luat la bătaie, i-a împins să-i dea afară, colegii mei au filmat, sunt doi colegi de la USR Argeş, sunt la Poliţie acum, primarul s-a speriat şi a chemat repede o ambulanţă şi a fugit cu salvarea să facă pe victima. Sunt doi colegi, unul are 44 de ani şi celălalt peste 50, oameni serioşi, cu firme, departe de a fi golani, sunt oameni de afaceri, membri ai USR Argeş. Există filmare. Ei sunt mari amândoi, au 1.90, e greu să-i bată rău un primar, i-a împins, le-a dat peste mână, a fost super agresiv. Acum face pe victima, a chemat salvarea”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Un angajat al Primăriei Dârmăneşti susţine că edilul ar fi fost victima celor doi membrii USR.

”Nu este adevărat că ar fi agresat primarul pe cineva. Primarul este dus la spital, l-au lovit cei doi, i-au dat cu telefonul în ochi. Este la spital, a venit salvarea. Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar ştiu că e lovit la ochi, îi curgea sânge din ochi, i-a dat unul dintre ei cu telefonul în ochi. Am înţeles că ei au venit pentru nişte validări, nu ştiu exact. Domnul primar este de la PSD. Unul din băieţii aceia a dat în el. A venit Poliţia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurel Bănică, referent în cadrul Primăriei Dârmăneşti.

Potivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Florin Popa, în acest caz se fac cercetări pentru ultraj.

”Se pare că acel conflict a fost generat de faptul că cei doi bărbaţi solicitau înregistrarea unor documente privind o iniţiativă legislativă. În urma conflictului, primarul ar fi fost lovit în zona feţei. La acest moment, cei doi bărbaţi se află în custodia poliţiştilor, urmând a fi audiaţi cu privire la împrejurările în care s-a petrecut starea conflictuală. Desfăşurăm verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut aceste aspecte, urmând ca documentele întocmite să fie înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care va desfăşura cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici