Încep audierile miniştrilor propuşi. Ciolacu: Colegii au o problemă cu plagiatul programului de guvernare. Nu va fi o vendetă la audieri

Marcel Ciolacu a declarat că parlamentarii PSD vor avea o atitudine "de opoziţie" la audierile propunerilor de miniştri în comisiile de specialitate. Acesta a precizat că deputaţii social-democraţi au o problemă cu plagierea programului de guvernare al PSD de către PNL.

358 afișări
Imaginea articolului Încep audierile miniştrilor propuşi. Ciolacu: Colegii au o problemă cu plagiatul programului de guvernare. Nu va fi o vendetă la audieri

Ciolacu: Colegii au o problemă cu plagiatul programului de guvernare. Nu va fi o vendetă la audieri

"O atitudine normală, de opoziţie în care vrem nişte audieri foarte clare, pe fond. Asta s-a stabilit azi la grup împreună cu colegii mei. N-am stabilit ca cineva să nu primească aviz sau să primească aviz. În mod deosebit să fie audieri civilizate în care să se pună întrebări pertinente pe programul de guvernare, pe viziunea fiecărui candidat pentru funcţia de ministru. Am avut o surpriză foarte plăcută. Peste 90% dintre colegi văzuseră programul de guvernare şi îl citiseră. Au această problemă cu plagiatul programului de guvernare. Este culmea. Dăm un guvern jos şi plagiem programul de guvernare", a afirmat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Ciolacu a explicat că "nu va fi o vendetă politică" la audierile miniştrilor propuşi în Parlament.

Totodată, deputatul PSD a punctat aspecte pozitive în cazul unor propuneri de miniştri, precum Bogdan Aurescu la Externe.

"Am vorbit şi plusurile şi minususrile. Am luat fiecare ministru candidat şi am discutat despre el. La dl Aurescu am spus să ţinem cont cine a fost şi procesul câştigat cu Ucraina, care este un succes al diplomaţiei româneşti. Colegii au semnalat mai multe probleme la mai mulţi miniştri", a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că parlamentarii PSD vor fi prezenţi la votul de învestire de luni dar nu vor asigura cvorumul.

"Luni, parlamentarii PSD vor fi prezenţi în Parlament. Nu vor participa la cvorum, dar vom avea activitate la grup. (...) Avem o hotărâre a CEX foarte clară şi fiindcă nu este atributul opoziţiei să asigure cvorum. Parlamentarii vor fi la servici, ca şi mâine. Eu n-o să votez cu guvernul. (...) N-am vorbit cu domnul (Paul - n.r.) Stănescu. O să vorbesc în seara asta. Presupun că are aceeaşi opinie ca şi mine, după ce am văzut lista şi am citit programul de guvernare, ar fi bine să guverneze România ca să putem pe urmă arăta adevărata faţă", a precizat Marcel Ciolacu.

Miniştrii propuşi în Guvernul Orban vor fi audiaţi, marţi şi miercuri, în comisiile parlamentare, între orele 9.00 şi 15.00, potrivit programului oficial. Votul pentru învestirea noul Executiv este programat să aibă loc într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici