Începe campania electorală. Din 6 decembrie eşti aşteptat să-ţi alegi deputaţii şi senatorii

  • Pe 6 decembrie eşti aşteptat să-ţi alegi deputaţii şi senatorii
  • Partidele şi candidaţii independenţi pot să-ţi bată de azi la uşă
  • Campania electorală se desfăşoară în condiţii speciale de epidemie
  • Funcţionarii electorali vor primi câte 250 de lei pentru o zi de muncă
  • Klaus Iohannis: Democraţia se garantează prin alegeri
  • Pragul electoral pentru paritde este de 5% din numărul alegătorilor
1353 afișări
Imaginea articolului Începe campania electorală. Din 6 decembrie eşti aşteptat să-ţi alegi deputaţii şi senatorii

Sursa foto: Mediafaxfoto

Chiar dacă te aşteaptă o perioadă cu multe restricţii, fii gata să mergi la vot pe 6 decembrie. De azi pot să-ţi bată la uşă activiştii de partid şi candidaţii independenţi pentru a te convinge să-i votezi. Ei însă trebuie să respecte mai multe reguli.  

Constantin – Florin Mituleţu- Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: Setul de reguli pentru campania electorală – 20 de persoane în interior pentru evenimente electorale, mitinguri, în exterior – 50 de persoane. Şase persoane care se pot deplasa la acel door to door cum se spune pe timpul campaniei şi două persoane în scările blocului pentru a promova competitorii electorali. 

Constantin-Florin Mituleţu îţi spune că funcţionarii electorali vor fi pregătiţi de ziua alegerilor. Totuşi, să ştii că sistemele informatice vor funcţiona la fel ca la alegerile locale.

Constantin – Florin Mituleţu- Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: În acest moment sunt membri ai birourilor electorale judeţene care au fost confirmaţi cu covid-19, dar activităţile nu au fost întrerupte şi nu vor fi întrerupte. Nu au fost probleme aşa cum au fost prezentate în spaţiul public pentru că sistemul informatic preiau informaţii strict după hârtie. Sistemul informatic se blochează astfel în cât nimeni să nu poată interveni să modifice nici în sistemul informatic, nici pe hârtie decât ulterior unei decizii a unui birou ierarhic superior. 

Şi dacă mai pui la îndoială desfăşurarea alegerilor, să ştii că acestea vor avea loc în orice situaţie pe 6 decembrie.

Constantin – Florin Mituleţu- Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente: Mergem spre finalizarea acestei perioade electorale, spre ţinerea alegerilor. 

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României: Va fi o campanie electorală în condiţii foarte speciale, foarte stricte şi urmează votul. Democraţia se garantează prin alegeri, prin alegere libere şi naţiunile puternice ţin la alegeri democratice chiar şi în condiţii de criză. 

Condiţiile în care vei vota pe 6 decembrie vor fim mai clare pe parcursul următoarelor săptămâni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici