Încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Laszlo Borbely, discutată săptămâna viitoare, în plen

Raportul privind cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely va fi discutată săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor, a decis, luni, Biroul Permanent.

126 afișări
Imaginea articolului Încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Laszlo Borbely, discutată săptămâna viitoare, în plen

Laszlo Borbely (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici a făcut această precizare după şedinţa Biroului Permanent, arătând că nu există în regulament un termen până la care să fie discutată în plen această cerere.

"Raportul Comisiei juridice în legătură cu domnul Borbely va fi discutat miercurea viitoare, de pomânie într-o săptămână, dat fiind faptul că astăzi la Cameră nu avem plen, avem miercuri şi pentru miercuri s-a hotărât că sunt trei proiecte cu propuneri de adoptare şi restul era sesiune de respingeri numai. Sunt doar trei legi şi nu era cazul să discutăm o astfel de solicitare la respingeri. Se va discuta miercuriea viitoare, aşa a hotărât Biroul Permanent, nu există un termen", a detaliat Mircovici.

El a spus că Comitetul liderilor de grup a făcut propunerea ca raportul Comisiei juridice în cazul lui Borbely să fie discutat săptămâna viitoare, miercuri şi că Laszlo Borbely este plecat luni şi marţi la Vilnius, în calitate de reprezentant al Comisiei de politică externă.

"Din punct de vedere al regulamentului, nu este nici mai mult, nici mai puţin decât prevede regulamentul, adică nu există o limită de timp în regulament. Săptămâna viitoare intră pe punctul 1 la plen, dacă nu mai apare vreo moţiune, sau mai ştiu eu ce problemă", a adăugat Mircovici.

Comisia juridică a avizat favorabil, săptămâna trecută, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, în timp ce procurorul a făcut această solicitare în urmă cu o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici