Indemnizaţie lunară de aproape 2.000 de euro pentru europarlamentarii români

Europarlamentarii români vor primi o indemnizaţie lunară egală cu cea acordată unui membru al Parlamentului de la Bucureşti, de aproape 2.000 de euro, sumă care va fi suportată de la bugetul de stat până la viitoarele alegeri pentru PE, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

1 afișare
Imaginea articolului Indemnizaţie lunară de aproape 2.000 de euro pentru europarlamentarii români

Europarlamentarii români vor primi o indemnizaţie lunară de aproape 2.000 de euro

Indemnizaţia acordată europarlamentarilor români va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

"Valoarea indemnizaţiei va fi aproximativ egală cu nivelul celei acordate unui parlamentar român", au afirmat sursele citate.

Conform unei ordonanţe aprobate la începutul anului de către Guvern, senatorii, deputaţii şi secretarii de stat membri ai Executivului sunt trataţi identic din punct de vedere salarial, având în prezent o indemnizaţie de 6.343 lei (aproximativ 1.800 de euro).

Conform reglementărilor UE, fondurile aferente indemnizaţiei sunt suportate de către statele membre până la 1 iulie 2009, când vor fi organizate alegeri pentru desemnarea unui nou Parlament European, au arătat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici