Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Parlament, la biroul lui Zgonea, unde se afla şi premierul. Ponta: Am discutat cu Dean Thompson despre conferinţa Cyber Security

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a discutat cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, despre conferinţa Cyber Security care se va desfăşura la Parlament săptămâna viitoare.

181 afișări
Imaginea articolului Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Parlament, la biroul lui Zgonea, unde se afla şi premierul. Ponta: Am discutat cu Dean Thompson despre conferinţa Cyber Security

Însărcinatul cu afaceri al SUA a venit la Parlament, la biroul lui Zgonea, unde se afla şi Ponta (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Ponta a făcut această declaraţie după întâlnirea pe care a avut-o în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu oficialul american.

"Am discutat despre conferinţa Cyber Security, de luni şi marţi. Luni, marţi avem conferinţă mare aici, la Parlament, a fost şi domnul Zgonea", a precizat Ponta.

Întrebat în legătură cu îngrijorările transmise de Ambasada SUA privind proiectul de lege privind modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură penală, Ponta a răspuns: "Am discutat despre Conferinţa Cyber Security. Doar atât, e importantă conferinţa".

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost şi el prezent la discuţiile cu oficialul SUA, arătând că a discutat despre această conferinţă.

"Am discutat despre programul de săptămâna viitoare pe summit-ul cyber security. Pe 11-12-13 mai, sunt trei zile, 11, prima zi, este dedicată exclusiv României şi parteneriatelor private şi discuţiilor dintre firmele din SUA şi autorităţile române şi partenerii privaţi. De asemenea, va fi summit-ul regional, unde vor veni reprezentanţi din alte 13 state din regiune, iar în ultima zi vom inaugura acel centru de inovare care este făcut şi cu sprijinul SUA", a spus Grindeanu.

El a spus că a asistat doar la o parte din această întâlnire.

În perioada 11-13 mai, Ministerul pentru Societatea Informaţională împreună cu Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti organizează la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, un Summit Regional de Securitate Cibernetică.

La eveniment sunt invitate să participe 17 state din Europa Centrală şi de Sud-Est, membre sau non-membre ale UE şi NATO, care îşi vor prezenta politicile în domeniul securităţii cibernetice, vor aborda tematici precum ameninţările şi vulnerabilităţile cibernetice, încercând totodată să identifice oportunităţi pentru colaborare internaţională şi regională şi să facă schimb de bune practici în domeniu.

Summit-ul va aduce laolaltă companii şi oficiali guvernamentali, specialişti în domeniul securităţii cibernetice din mediul public şi privat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi România.

La acest summit este aşteptată prezenţa premierului Victor Ponta şi a adjunctului Secretarului pentru Comerţ, Bruce Andrews, din cadrul Departamentului Comerţului al SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici