INSOMAR: Gheorghe Ciuhandu câştigă din primul tur alegerile la Timişoara

Candidatul PNŢCD Gheorghe Ciuhandu câştigă din primul tur Primăria municipiului Timişoara, obţinând, potrivit unui exit-poll realizat de INSOMAR şi dat publicităţii de Realitatea Tv, 59,4 la sută din voturi.

22 afișări
Imaginea articolului INSOMAR: Gheorghe Ciuhandu câştigă din primul tur alegerile la Timişoara

INSOMAR: Gheorghe Ciuhandu câştigă din primul tur alegerile la Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

Ceilalţi candidaţi, Gheorghe Ciobanu (PDL) şi Ion Răducanu (PSD), au obţinut 15,1 la sută şi, respectiv, 13,1 la sută din voturi.

Ciuhandu a declarat că se aştepta la acest rezultat pentru că existau sondaje conform cărora ar fi votat de peste 50 la sută din timişoreni.

"E un rezultat la care m-am aşteptat, dar nu credeam că va sări atât de mult peste 50 la sută. Asta îmi confirmă încă o dată că timişorenii sunt mulţumiţi de mine şi de proiectele pe care le-am avut până acum. Pentru PNŢCD, e oarecum o stabilitate, pentru că şi în 2004 am fost aproape de acest scor. În continuare, urmează să aşteptăm rezultatele finale, după care vom începe negocieri, pentru că avem o majoritate relativă. Vom negocia inclusiv cu PSD pentru că vrem o majoritate care să ne ofere posibilitatea să realizăm proiectele anunţate în campania electorală", a declarat pentru MEDIAFAX Gheorghe Ciuhandu.

La alegerile locale din anul 2004, Gheorghe Ciuhandu era votat de 59,02 la sută dintre timişoreni, urmat atunci de candidatul de atunci al PSD, cu 16,88 la sută.

Pentru Consiliul Local Timişoara, situaţia votului este următoarea: Alianţa pentru Timiş (PNŢCD-FDGR-PNL) - 39,6 la sută, PDL - 27,6 la sută, PSD - 14,7 la sută şi UDMR 4,2 la sută.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc a obţinut 35,4 la sută, iar social-democratul Ilie Sârbu a obţinut 26,1 la sută.

Ostaficiuc a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că, în opinia sa, rezultatele reprezintă "normalitatea, respectiv faptul că timişenii vor normalitate".

"Am promis o viaţă europeană, asta înseamnă proiecte şi strategii pe care le-am promovat în campania electorală. Pentru mine, miza a fost foarte mare, pentru că am jucat totul pe o carte, dacă nu câştigam, ieşeam de tot din viaţa politică", a declarat Ostaficiuc.

El nu se afla pe lista PDL pentru consilierii judeţeni, primul pe această listă fiind preşedintele PDL Timiş, Dorel Borza, care fusese anunţat iniţial drept candidat al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici