Instanţă europeană: Polonia trebuie să recunoască parteneriatele între persoane de acelaşi sex

O instanţă europeană specializată în drepturile omului a decis că Polonia trebuie să recunoască parteneriatele între persoane de acelaşi sex, potrivit Reuters.

175 afișări
Imaginea articolului Instanţă europeană: Polonia trebuie să recunoască parteneriatele între persoane de acelaşi sex

Instanţă europeană: Polonia trebuie să recunoască parteneriatele între persoane de acelaşi sex

Polonia a încălcat dreptul la respectarea vieţii private prin faptul că nu a oferit recunoaştere legală cuplurilor de acelaşi sex, a anunţat marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, punând presiune asupra noului guvern condus de Donald Tusk pentru a schimba rapid legea.

Zece polonezi au argumentat că marea majoritate a statelor membre ale Consiliului Europei oferă cuplurilor de acelaşi sex dreptul de a se căsători sau de a încheia uniuni civile înregistrate. Ei au mai susţinut că în Polonia cuplurile de acelaşi sex sunt dezavantajate în domeniul fiscalităţii, al drepturilor sociale şi al dreptului familiei.

Cazul datează de pe vremea guvernării partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS). PiS susţine că extinderea căsătoriei şi a adopţiei la cuplurile gay ameninţă structurile familiale tradiţionale şi este dăunătoare pentru copii.

Noul premier, însă, a declarat în timpul campaniei electorale că partidul său va introduce o prevedere pentru parteneriatele între persoane de acelaşi sex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici