Întâlnire la sediul PSD, după refuzul lui Iohannis de numire a unor miniştri

Premierul Viorica Dăncilă participă, marţi, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, care are loc la sediul partidului din Kiseleff, după refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi pe Olguţa Vasilescu la Transporturi şi Ilan Laufer la Dezvoltare.

1347 afișări
Imaginea articolului Întâlnire la sediul PSD, după refuzul lui Iohannis de numire a unor miniştri

Întâlnire la sediul PSD, după refuzul lui Iohannis de numire a unor miniştri

La sediul PSD din Kiseleff mai sunt prezenţi Niculae Bădălău, noul ministru al Economie, chiar dacă acesta nu este membru al BPN, Olguţa Vasilescu, Dragoş Benea, Rodica Nassar, Mihai Fifore şi Ionel Arsene.

Discuţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu ceilalţi social-democraţi, vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

De asemenea, cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, şeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcţie.

Noii miniştri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marţi, la ora 15.30, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat.

Astfel, rând pe rând au depus jurământul Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, Marius-Constantin Budăi - ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale; Niculae Bădălău - ministrul Economiei; Valer-Daniel Breaz - ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale; Alexandru Petrescu - ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale; Constantin-Bogdan Matei - ministrul Tineretului şi Sportului; Gabriel-Beniamin Leş - ministrul Apărării Naţionale.

La finalul ceremoniei şeful statului s-a rezumat la a ura succes noilor membri ai Executivului. La ceremonie au mai fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Viorel Ştefan, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb şi ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici şi ministrul pentru IMM-uri, Radu Oprea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a participat la ceremonia de învestitură a noilor miniştri deoarece nu a primit o invitaţie de la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Nici preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la ceremonie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici