Interpretarea lui Meleşcanu după ce liderul ALDE european a pus condiţii pentru menţinerea partidului lui Tăriceanu

Teodor Meleşcanu a declarat, duminică, că mesajul lui Guy Verhofstadt, care a spus că atâta timp cât ALDE România va susţine aplicarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia legate de justiţie atunci va avea un loc în familia ALDE european, a fost foarte direct, realist şi este unul de încurajare.

1864 afișări
Imaginea articolului Interpretarea lui Meleşcanu după ce liderul ALDE european a pus condiţii pentru menţinerea partidului lui Tăriceanu

Interpretarea lui Meleşcanu după ce liderul ALDE european a pus condiţii pentru menţinerea partidului lui Tăriceanu

„Eu cred că este un mesaj foarte direct şi foarte realist pentru că România va avea câteva sute de dosare de gestionat pe perioada Preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.). Ne revine o foarte mare responsablitate. Toate aceste teme evident că vor fi însumate în discuţiile viitorului buget al UE după anul 2020. Avem într-adevăr dosare foarte grele. Austria a adus şi ea o contribuţie, dar greul lucrurilor vine pe Preşedinţia României. Din acest punct de vedere împărtăşim punctul dumnealui de vedere”, a afirmat Teodor Meleşcanu, duminică seară la Digi 24.

Acesta a adăugat că şi ALDE România este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de ideea de a avea un stat de drept funcţional, bazat pe legi adoptate în Parlament, nu pe protocoale secrete.

„În parte a doua a postării dânsului există referiri la statul de drept, la modificările Codurilor Penale. Vă asigur că ALDE România va merge pe aceste idei, mai ales că România are nevoie acum de un stat de drept funcţional, bazat pe legile adoptate de Parlament şi nu pe protocoale, procese, achitări la unii, la alţii condamnări, chiar dacă nu sunt probe. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost una dintre vocile foarte sonore pentru întărirea statului de drept, a independenţei justiţiei în România şi a unei justiţii corecte. Este preocuparea noastră şi cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu toate dezbaterile care au loc în Parlament. Deci nu e nicio problemă. E mai degrabă un mesaj de încurajare pe care eu îl receptez foarte clar”, a conchis Meleşcanu.

Liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a transmis, joi, că dacă formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

”România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârşit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În acelaşi timp guvernul trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiţiei, a codului penal şi cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia şi să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare”, a scris pe Facebook Guy Verhofstadt.

Acesta a mai afirmat că liberalii români, cu referire la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, au promis să urmeze această cale şi că se aşteaptă să acţioneze ca atare.

”Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici