Invitaţia către PSD adresată de Băsescu, trimisă prin fax la ora 18.54, înainte de anunţ

Invitaţiile adresate de şeful statului liderilor partidelor din opoziţie, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, au fost trimise prin fax, de la Cotroceni, la numerele folosite şi în cazul invitaţiilor la consultări anterioare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate Preşedinţiei.

478 afișări
Imaginea articolului Invitaţia către PSD adresată de Băsescu, trimisă prin fax la ora 18.54, înainte de anunţ

Invitaţia către PSD adresată de Băsescu, trimisă prin fax la ora 18.54, înainte de anunţ (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sursele au subliniat că invitaţia adresată liderului PSD Victor Ponta a fost trimisă prin fax, la ora 18.54, iar invitaţiile adresate celorlalţi lideri ai opoziţiei au fost trimise la câteva minute după aceea.

Sursele au menţionat că există rapoarte de confirmare a faxurilor, care atestă trimiterea acestora la orele menţionate, adică înainte ca anunţul Preşedinţiei legat de invitaţiile transmise liderilor partidelor să fie făcut public.

Preşedintele Traian Băsescu cheamă partidele la consultări, luni, la Cotroceni, temele fiind ratificarea tratatului privind stabilitatea în UE, precum şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului.

După anunţul Preşedinţiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nici PSD, nici PNL şi nici PC nu au primit invitaţiile la consultările de la Cotroceni, menţionând că se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să se poarte civilizat şi să le trimită partidelor înainte de a le publica în presă.

"Până în momentul de faţă nu am primit nicio inviaţie, aici, la sediul din Kiseleff. Am vorbit şi cu Daniel Constantin, nici el nu a primit nicio invitaţie, şi nici liberalii. Mă aşteptam ca Traian Băsescu să se comporte civilizat şi să ne trimită nouă invitaţiile înainte să le anunţe în presă", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici