Ioan Ghişe, dat afară de SPP de la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională. Preşedinţia: A încercat să creeze deranj

Ioan Ghişe a declarat că a fost scos, joi seară, de la recepţia de la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională, înainte de finalul evenimentului de ofiţeri SPP. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, joi seară, că senatorul liberal a fost îndepărtat de la recepţia de Ziua Naţională de la Palatul Cotroceni pentru că a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi.

1526 afișări
Imaginea articolului Ioan Ghişe, dat afară de SPP de la recepţia de la Cotroceni de Ziua Naţională. Preşedinţia: A încercat să creeze deranj

Ioan Ghişe (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cu ocazia recepţiei de Ziua Naţională a României, organizată la Palatul Cotroceni joi seară, a existat un incident, unul dintre invitaţii oficiali încercând să creeze deranj prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. Serviciile de ordine au considerat de cuviinţă să fie îndepărtat", a spus purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Ghişe, invitat în calitate de senator la recepţie ca şi toţi ceilalţi parlamentari, a purtat pe sub cămaşă un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie.

El a fost condus în afara sălii unde s-a desfăşurat recepţia de către consilierul de stat Dorel Onaca şi reprezentanţi ai SPP.

Ghişe a relatat, pentru MEDIAFAX, că a fost scos de către ofiţeri SPP din Palatul Cotroceni, imediat după ce preşedintele Băsescu a terminat discursul de Ziua Naţională.

"Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime", a spus Ghişe.

El participa la recepţie ca invitat în calitate de parlamentar.

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghise a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele "Poporul a decis, Băsescu e demis" şi "Popor român, eşti suveran".

Ghişe susţinea atunci că gestul său este "simbolic", că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.

"ACUM LIVE VIDEO pe www.prosport.ro: Gala ProSport! Am strâns tot ce are mai bun sportul românesc într-un singur loc"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici