Ioan Mircea Paşcu remarcă „tristul adevăr”: Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia minţile!

Ioan Mircea Paşcu a declarat că remarcă „tristul adevăr”, acela că PSD a reuşit performanţa de a irosi şansa pe care a câştigat-o la alegerile parlamentare din 2016, prin schimbarea a trei premier şi 100 de miniştri. Fostul europarlamentar a precizat că „Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia minţile”.

3761 afișări
Imaginea articolului Ioan Mircea Paşcu remarcă „tristul adevăr”: Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia minţile!

Ioan Mircea Paşcu: Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia minţile!

„Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâtă, ci ia minţile! Ca vechi pesedist (şi profesor de ştiinţă politică), nu pot să nu regret tristul adevăr că partidul, condus cândva de Iliescu, de Năstase, a reuşit contra-performanţa de a irosi cu nonşalantă un câştig electoral de 46% in mai puţin de trei ani - nici măcar un mandat întreg - permiţându-si, printre altele, «luxul» de a schimba in acest răstimp trei premieri si 100 de miniştri ...”, a scris Ioan Mircea Paşcu, pe Facebook.

Fostul eurodeputat a adăugat că deciziile PSD din ultimii trei ani au fost bazate pe frică sau servilism, precizând că social-democraţii ar trebui să îşi recunoască propriile greşeli, nu să se încăpăţâneze în „tiparele eronate”.

„Si acum, odata ajunşi aici, in loc de a persista cu încăpăţânare in tiparele eronate de pana acum, acuzându-i pe alţii de propriile noastre greşeli, ar trebui sa începem prin a ni le recunoaşte deschis, fara sa uitam ca nu putem purcede la reconstrucţia necesară stand in genunchi (ma gândesc la «unanimităţile» bazate pe frica si/sau servilism, care au caracterizat deciziile partidului in ultimii trei ani ...). In sfârşit, un cuvânt si despre cei din tabăra «învingătorilor»: nu m-ar mira deloc ca unii dintre cei care au pus urmarul la dărâmarea guvernului sa fie nevoiţi sa părăsească aceasta coaliţie ad hoc, ca si aşa sunt prea multi si îngreunează formarea rapida a noului guvern ...”, a mai explicat Paşcu.

„P.S. Un gând si pentru «pocăiţii» (pentiti, in limba italiana) care, dupa ce au dezertat, s-au întors momiţi de avantaje concrete si promisiuni mirobolante: ce trebuie sa fie in sufletul lor, acum cand realizează ca si-au irosit atat de uşor si definitiv bruma de credibilitate de care s-au bucurat, cand au fost puşi pe lista de candidaţi...”, a conchis fostul europarlamentar.

Moţiunea de cenzură prin care a fost retrasă încrederea în Guvernul Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Taguri:
paşcu,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici