Ioan Oltean: Denumirea PDL trebuie schimbată, dar nu acum, ci după alegerile din 2012

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, joi, la RFI, că formaţiunea democrat-liberală trebuie să-şi schimbe numele, dar nu acum, ci după alegerile din anul 2012.

23 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean: Denumirea PDL trebuie schimbată, dar nu acum, ci după alegerile din 2012

Ioan Oltean: Denumirea PDL trebuie schimbată, dar nu acum, ci după alegerile din 2012 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu e de neluat în calcul această iniţiativă a lui Vasile Blaga, dar ea trebuie analizată cu foarte multă atenţie şi în funcţie de posibilităţile de a induce în opinia publică certitudinea că Partidul Democrat Liberal este viitorul Partid Popular sau Partidul Democrat Popular, în aşa fel încât să avem garanţia că anul viitor, când sunt alegeri locale şi parlamentare, populaţia a fost pe deplin informată pentru a face această legătură cu fostul Partid Democrat Liberal", a declarat Ioan Oltean la RFI.

El a spus însă că eventuala schimbare a denumirii PDL ar trebui făcută după alegerile de anul viitor.

"Cred că nu este un lucru care să nu fie luat în calcul, dar în opinia mea, nu anul acesta, pentru că este foarte scurt timpul până la viitoarele alegeri, dar după alegerile din 2012 - 2013, Partidul Democrat Liberal dacă nu o va face acum va trebui să-şi pună serios posibilitatea schimbării denumirii şi chiar cu aceea de Partid Popular, Partidul Democrat Popular sau alte nume care să-i configureze exact ideologia şi poziţionarea politică pe eşichierul politic românesc", a explicat Ioan Oltean.

Surse din conducerea PDL au precizat pentru ziarul Gândul că Vasile Blaga va intra în competiţia pentru preşedinţia partidului cu moţiunea intitulată "Dreapta Populară".

Una dintre propunerile cu care se va prezenta Blaga este aceea de a schimba denumirea formaţiunii din Partidul Democrat Liberal în Partidul Democrat Popular, acţiune ce ar urma să aibă loc după congresul din luna mai.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că ia în calcul, la moţiunea la care lucrează pentru Emil Boc în perspectiva alegerilor din PDL, schimbarea denumirii şi a emblemei partidului.

Baconschi a spus că ar recomanda schimbarea denumirii PDL în Partidul Popular, precizând că există însă o formaţiune în România cu această titulatură.

Întrebat explicit dacă ia în calcul, în contextul moţiunii la care lucrează cu Emil Boc, schimbarea denumirii PDL, Baconschi a spus că are în vedere "şi emblema partidului": "Şi a emblemei, care este în cel mai bun caz un anacronism".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici