Ioan Oltean despre condamnarea lui Năstase: Am avut nişte reţineri, credeam că soluţia va fi alta

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu se aştepta ca fostul premier Adrian Năstase să fie condamnat la pedeapsa cu închisoarea, spunând că a crezut că "lucrurile nu sunt grave şi soluţia va fi alta".

577 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean despre condamnarea lui Năstase: Am avut nişte reţineri, credeam că soluţia va fi alta

Ioan Oltean (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat dacă s-a aşteptat ca Adrian Năstase să fie condamnat la pedeapsa cu închisoarea, spunând că a avut "reţineri".

"Ca să fiu foarte sincer, am avut nişte reţineri. Credeam că lucrurile nu sunt grave şi că soluţia va fi alta. Instanţa are toate datele. Nu pot să cred că instanţa nu a fost obiectivă şi cred că o soluţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu poate fi comentată sub nicio formă. Nu cred că e cel mai frumos tablou cu putinţă pentru un partid aflat la guvernare, dar, dacă mergem pe respectul faţă de instituţiile statului şi pe independenţa justiţiei, nu putem fi decât obiectivi şi să acceptăm că justiţia îşi face treaba", a spus Ioan Oltean, care este şi lider al PDL Bistriţa-Năsăud.

Întrebat cum apreciază comentariile politice făcute pe marginea condamnării lui Adrian Năstase, în special de către liderii USL, Oltean a răspuns: "Eu cred că orice fel de comentariu politic, indiferent din partea cui, pe marginea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile a cele mai înalte curţi, sunt neavenite şi nepotrivite. Nu cred că ai argumente să comentezi o hotărâre judecătorească şi să pui la îndoială profesionlismul şi judecata magistraţilor. De aceea, eu cred că indiferent din partea cui vin, asemenea reacţii, comentarii sunt nepotrivite", a spus Oltean.

Ioan Oltean este cercetat şi el de DNA într-un dosar de corupţie.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici