Ioan Oltean: România are cel mai slab prim-ministru şi cel mai slab Guvern de la Petru Groza încoace

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că România are "cel mai slab prim-ministru" şi "cel mai slab Guvern de la Petru Groza încoace", USL făcând în cinci luni mai multe "tâmpenii" decât a făcut PDL în trei ani cât s-a aflat la guvernare.

401 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean: România are cel mai slab prim-ministru şi cel mai slab Guvern de la Petru Groza încoace

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Suntem de mai bine de cinci luni sub o guvernare de stânga, guvernare care a generat, a consolidat de-a dreptul o criză politică generală şi instituţională fără precedent din 1989 încoace. Acţiunile actualului Guvern au zdruncinat puternic democraţia în România, au lovit puternic instituţiile statului de drept. De cinci luni, România e bântuită de minciună, de scumpiri, de circ, de scandal şi de sărăcie. Aceasta este guvernarea USL. Toate promisiunile şi afirmaţiile demagogice ale PNL şi PSD, ale actualului premier Ponta atunci când PDL se afla la guvernare, s-au dovedit a fi de o pură demagogie", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a declarat că "absolut niciuna" din promisiunile USL nu s-a materializat în aceste cinci luni de guvernare, ci dimpotrivă.

"S-au aprofundat sărăcia, criza economică începe să-şi facă din nou apariţia, instabilitatea politică este totală, ura a devenit un mod de manifestare specifică puterii, iar minciuna este la grad de politică guvernamentală. Avem cel mai slab Guvern pe care l-a avut România de la Petru Groza încoace. Avem cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut România de la Petru Groza încoace. Iată ce s-a realizat în această perioadă, iată ce înseamnă să acorzi credibilitate unor lideri politici fără experienţă, nematurizaţi, unor lideri politici preocupaţi doar de propria lor imagine şi a partidului pe care îl guvernează, unor lideri pentru care interesul general nu a contat şi nu contează", a spus el.

Oltean a adăugat că "ultima mare măsură" pe care USL o pregăteşte românilor este majorarea impozitelor şi taxelor locale.

"Vă rog să vă reamintiţi ce promiteau şi cum criticau Guvernul Boc. Acum, ei pregătesc majorarea taxelor şi impozitelor cu 16 la sută şi nimeni nu poate să conteste că e o realitate pentru că proiectul l-a văzut o ţară întreagă pe site-ul Ministerului Finanţelor şi acolo avem un ministru foarte serios care ştie ce face. Nu cred că acest ministru şi-a permis să pună pe site-ul Ministerului un proiect care nu face parte din proiectul Guvernului Ponta. De aceea, ieşirile premierului se dovedesc a fi totalmente neîntemeiate", a afirmat Oltean.

Liderul PDL a mai spus că USL a făcut mai multe "tâmpenii" în cinci luni de guvernare decât PDL în trei ani.

"Noi nu am făcut atâtea tâmpenii în trei ani de guvernare câte a făcut USL în cinci luni. Nu am remaniat un Guvern în trei ani cât a fost remaniat de USL în cinci luni. Jumătate Guvernul a plecat şi nu a plecat pentru că a vrut domnul Ponta, ci pentru că puncte, puncte, dar au plecat. Şi parcă fiecare membru al Guvernului care vine e mai bun, între ghilimele, decât cel care pleacă. Parcă e o nebunie. Parcă oamenii aceştia sunt cu ochii închişi", a spus Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici