Ioan Oltean, victima unei farse

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a ţinut să-i facă, miercuri, o farsă preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean, la dezbaterea bugetului de stat pe 2009, propunând votului plenului numărul acestuia de telefon, sub formă de amendament.

168 afișări
Imaginea articolului Ioan Oltean, victima unei farse

Ioan Oltean, victima unei farse (Imagine: Mediafax Foto)

"Am propus numărul lui de telefon ( al lui Ioan Oltean. n.r.). Fără să se consulte cu colegii (din prezidiu – n.r.), fără să se consulte cu membrii comisiei de specialitate, a supus la vot chiar numărul lui de telefon", a declarat parlamentarul UDMR.

El a mai spus că a încercat să atragă atenţia că există Opoziţie în sală şi să-i ceară preşedintelui de şedinţă să respecte Regulamentul de ordine şi funcţionare a şedinţelor de plen reunite.

Concret, deputatul UDMR a spus de la microfonul Parlamentului "0722, anexa 3 – 03, poziţia 467", caz în care, dacă se alătură cifrele, rezultă numărul de telefon al preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean.

Supus la vot, "amendamentul" a fost respins cu 83 de voturi "pentru" şi 182 de voturi "împotrivă".

După ce deputatul UDMR i-a comunicat că a fost doar o farsă, Ioan Oltean i-a mulţumit pentru "operativitatea" cu care a a făcut amendamentul.

Ulterior, deputatul liberal Andrei Gerea, înainte să-şi susţină unul dintre amendamentele proprii, l-a asigurat pe Ioan Oltean că nu face o farsă şi i-a cerut să se "relaxeze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici