Ioan Rus: Este corect ce susţine Mitrea despre grupul de interese din PSD, şi eu sunt îngrijorat

Fostul vicepreşedinte al PSD Ioan Rus a declarat, într-un interviu pentru "Cotidianul", că este "corect" ce a spus Miron Mitrea în postarea pe blog în care făcea un apel către "grupul de interese" de la conducerea formaţiunii, arătând că şi el şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia partidului.

22 afișări
Imaginea articolului Ioan Rus: Este corect ce susţine Mitrea despre grupul de interese din PSD, şi eu sunt îngrijorat

Ioan Rus: Este corect ce susţine Mitrea despre grupul de interese din PSD, şi eu sunt îngrijorat (Imagine: Alex Drifter/Mediafax Foto)

Rus a fost întrebat cum comentează afirmaţia făcuta de Mitrea pe blogul perosnal, în care acesta, "în numele membrilor simpli buimăciţi de cele ce se întâmplă acum cu partidul lor", făcea un apel către "grupul de interese care a pus mâna vremelnic" pe şefia PSD "să puna frâu intereselor personale", măcar până trec alegerile. Rus a răspuns că este corect ceea ce a spus fostul secretar general al PSD.

"Este corect ceea ce spune Miron, mi-am exprimat şi eu îngrijorarea faţă de direcţia în care se îndreaptă partidul, iar vocile noastre nu sunt chiar izolate. Diferenţa dintre mine şi el este că el e implicat în competiţia internă. M-aş bucura să fie linişte în partid, dar nu o linişte motivată de frică şi nici o solidaritate în imoralitate. M-aş bucura ca în coaliţie să fie înţelegere, şi nu înţelegeri", a declarat Ioan Rus.

El a mai fost întrebat ce ar fi trebuit să facă Mircea Geoană pentru a nu deveni "o dezamăgire", având în vedere că s-a arătat, în mai multe rânduri, dezamăgit de actualul preşeditne al PSD. "Mai devreme sau mai târziu nu este exclus ca Mircea Geoană să reuşească să răstoarne percepţia publică negativă pe care şi-a atras-o de parcă ar umbla cu magneţi în buzunare. Poate va reuşi să demonstreze că are anvergura unui lider adevărat, care îi întăreşte pe cei slabi şi îi struneşte pe cei nărăvaşi, câştigând respectul fiecăruia dintre ei. Pentru cei pe care i-a dezamăgit s-ar putea să fie târziu", a raspuns Rus.

Fostul ministru de Interne a mai afirmat, în interviu, că atât în PSD, cât şi în Executiv, şi-a asumat răspunderea pentru proiecte care să înscrie partidul şi România într-o evoluţie pozitivă.

"Convingerea mea este la fel de tare ca oricând: trebuie să avem un PSD reformat, deschis, european şi o ţară în care infrastructura, economia şi solidaritatea socială să ne plaseze în clubul statelor Uniunii Europene ca membri de drept, nu ca o rudă îndepărtată care permanent se ţine de scandaluri şi căreia trebuie să i se ţină permanent predici de îndreptare", a continuat el.

În ceea ce priveşte actualul Guvern, Ioan Rus a afirmat că acesta trebuie să înţeleagă că, "dacă pui mai multe juguri pe un bou, el va trage mai greu, nu mai mult".

"Guvernul are uneori un comportament de vizitiu care stă cu biciul pe economie, dar nici nu potcoveşte calul şi nici nu cunoaşte drumul", a spus Rus, care a exprimat de asemenea aprecieri la adresa miniştrilor Ilie Sârbu, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu şi Cristian Diaconescu.

Senatorul PSD Miron Mitrea afirma pe blogul său, în 13 mai, după excluderea lui Mădălin Voicu din partid, că în PSD au loc reglări de conturi de când grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc îl influenţează decisiv pe preşedintele partidului şi facea apel către respectivul grup "să pună frâu intereselor personale", măcar până la euroalegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici