Ioan Timiş: Nu mai aştept rezultatul Congresului, plec din PNL, opţiunea mea politică e PDL

Deputatul PNL Ioan Timiş a anunţat, vineri, că pleacă din PNL şi va trece la PDL, pentru că acest partid are în ideologia sa un orizont liberal, criticând faptul că liderul Crin Antonescu impune un "absolutism iluminat", dorind că fie singura stea care străluceşte pe cerul formaţiunii liberale.

48 afișări
Imaginea articolului Ioan Timiş: Nu mai aştept rezultatul Congresului, plec din PNL, opţiunea mea politică e PDL

Ioan Timiş: Nu mai aştept rezultatul Congresului, plec din PNL, opţiunea mea politică e PDL (Imagine: Camera Deputaţilor)

Într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX, Ioan Timiş a menţionat că nu are nicio nemulţumire faţă de PNL, dar că vrea să plece din acest partid.

"Eu personal nu am nicio nemulţumire faţă de PNL şi nici nu aştept rezultatele Congresului pentru a-mi acoperi gestul sau pentru a-mi furniza un alibi. Eu plec astăzi din PNL pentru că doresc să plec. Eu când vreau să plec, plec", a susţinut deputatul PNL.

Liberalul a precizat că "opţiunea politică viitoare este PDL, care are în ideologia sa un orizont liberal", drept pentru care într-un anumit fel se întoarce acasă.

El a ţinut însă să îl critice pe Crin Antonescu, despre care afirmă că, prin Statutul pe care îl impune, va deveni singura stea care străluceşte pe cerul PNL.

"Mie îmi este foarte clar că de acum pentru o vreme pe cerul liberal va străluci mai puternic numai o singură o stea şi aceasta este steaua lui Crin Antonescu. Ceilalţi lideri vor avea o strălucire controlată pentru că lumina, întelepeciunea şi strălucirea îşi vor avea originea într-un singur punct. Aceşti lideri trebuie să depună doar jurământul de supunere, credinţă şi loialitate, deşi acest aspect pare paradoxal pentru timpurile moderne, ne aflăm într-o formă de absolutism iluminat în care liderul este cult, deschis, bine intenţionat, necaptiv instinctelor egoiste şi meschine. Probabil că această matriţă politică va naşte omul politc liniştit, moral şi onest de mâine", a susţinut Timiş.

El a mai spus că sintagma "plec" ar trebui să fie forma absolută a manifestării libertăţii de opţiune a omului politic întocmai cum libertatea individului este susţinută în titlul unei recente pelicule.

"Eu când vreau să fluier, fluier. Opţiunea politică viitoare este PDL care are în ideologia sa un orizont liberal şi într-un anume fel mă întoc acasă", a adăugat Timiş.

Înainte de a dat publicităţii această declaraţie scrisă, Timiş s-a retras de la lucrările Congresului PNL.

Ioan Timiş este deputat ales din partea PNL într-un colegiu din judeţul Hunedoara. El este secretar în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici