Iohannis a promulgat legea consumatorului vulnerabil. Legea va viza peste 10 milioane de români

2156 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea consumatorului vulnerabil. Legea va viza peste 10 milioane de români

Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis, transmite Preşedinţia.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Legea privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil a fost adoptată pe 7 septembrie de Parlament. Legea urmează să se aplice de la 1 noiembrie.

„Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată! Am votat Pentru! Totodată, vreau să le mulţumesc colegilor parlamentari care au înţeles cât de importantă este legea şi au adoptat şi amendamentele pe care le-am propus cu colega mea Raluca Turcan pentru ca legea să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2021”, anunţa ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Conform acestuia, măsurile vor afecta peste 10 milioane de români.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea marţi, că Parlamentul a îmbunătăţit proiectul legii consumatorului vulnerabil, pentru că termenul de aplicare din proiectul guvernului era 1 septembrie 2022: „Culmea e că vine premierul şi mă ceartă pe mine... Culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ”.

Premierul Florin Cîţu declara pe 6 septembrie că este pregătit să îşi asume răspunderea pe Legea consumatorului vulnerabil, în cazul în care Parlamentul României nu aprobă această lege într-o săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici