Iohannis a relatat o discuţie cu Dăncilă în care i-a cerut să nu o propună pe Plumb pentru postul de comisar european

Preşedintele Klaus Iohannis a relatat, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că este îngrijorat cu privire la propunerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, cerându-i să nu facă această nominalizare.

1536 afișări
Imaginea articolului Iohannis a relatat o discuţie cu Dăncilă în care i-a cerut să nu o propună pe Plumb pentru postul de comisar european

Iohannis relatează o discuţie cu Dăncilă în care i-a cerut să nu o propună pe Plumb comisar european

Şeful statului a precizat că este îngrijorat că cele două propuneri ar putea fi respinse în Parlamentul European.

Întrebat dacă a vorbit cu Viorica Dăncilă despre propunerile de comisari europeni, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns că a fost anunţat de premier despre cele două propuneri din partea PSD, iar acesta şi-a arătat îngrijorarea cu privire la şansele acestor propuneri de a trece în Parlamentul European.

Şeful statului a mai spus că premierul l-a sunat să-l anunţe de trimiterea propunerilor către Comisia Europeană, în ciuda discuţiei pe care au avut-o în prealabil.

Iohannis a afirmat că este îngrijorat de posibilitatea ca cele două propuneri să fie respinse de Paralmentul European, iar România să piardă portofolii importante de comisari, în timp ce caută propuneri noi.

Dan Nica şi Rovana Plumb sunt propunerile Guvernului PSD pentru funcţia de comisar european. Rovana Plumb şi Dan Nica au fost aleşi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

Taguri:
iohannis,
plumb,
nica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici