Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de conducere în cadrul DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele pentru numirea în funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a procurorilor Marius Bogdan Bulancea, Silviu Paul Dumitriu, Cameluş Păduraru şi Carmen Doiniţa Bălăşoiu.

15694 afișări
Imaginea articolului Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de conducere în cadrul DNA

Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de conducere în cadrul DNA (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Astfel, Marius Bogdan Bulancea a fost numit în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, iar Silviu Paul Dumitriu a devenit adjunctul său.

Cameluş Păduraru este noul procuror-şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, secondat de Carmen Doiniţa Bălăşoiu.

Mandatele celor patru sunt de trei ani.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici