Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor. Când este programată ceremonia de învestire

  • Preşeditele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Finanţelor a lui Dan Vîlceanu.
  • Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.
636 afișări
Imaginea articolului Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor. Când este programată ceremonia de învestire

Dan Vîlceanu este noul ministru al Finanţelor. Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a lui Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor, anunţă Administraţia Preidenţială.

Preşedinţia precizează că la data publicării decretului în Monitorul Oficial al României încetează interimatul lui Florin Cîţu la Ministerul de Finanţe.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Dan Vîlceanu este propunerea votată în şedinţa conducerii PNL pentru funcţia de ministru al Finanţelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. „E o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Vîlceanu.

Votul împotrivă a fost dat pe preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Votul a fost dat. A fost doar un singur vot împotrivă”, anunţa Florin Cîţu.

Vîlceanu i-a mulţumit premierului pentru susţinere.

„Este onorant pentru mine că am primit încrederea colegilor. E o încredere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanţe e unul dintre ministerele foarte importante şi nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu premierul. Îmi doresc ca această preluare a ministerului să se întâmple cât mai repede”, afirmă Vîlceanu.

„Există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcţia de ministru de Finanţe, motiv pentru care am votat împotrivă”, a transmis preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„Răpunderea integrală îi aparţine premierului Cîţu şi celor care au convocat BPN”, a mai afirmat Orban.

CITEŞTE ŞI: Biroul Permanent Naţional PNL, convocat de susţinătorii lui Cîţu. Rareş Bogdan: „Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru de Finanţe”/ „Orban a ezitat”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici