Video Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe de la Ambasada Belgiei: "Sunt foarte convins că putem să combatem acest flagel. În privinţa României nu am semnal că există ameninţări suplimentare" - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Belgiei, îndemnând la ''solidaritate, calm şi unitate''.

424 afișări

''Acest atentat sau această serie de atentate de la Bruxelles s-au petrecut într-o zi foarte neagră pentru nu doar Belgia, cu toate că Belgia este cea mai lovită, ci pentru toată Uniunea Europeană. Sunt foarte convins că putem să combatem acest flagel al atentatelor doar dacă toate ţările lucrează împreună şi cuvintele care îmi vin în minte când mă gândesc la ce ar trebui făcut sunt solidaritate, calm şi unitate. Fără să lucrăm împreună nu vom putea să rezolvăm aceste probleme'', a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului român a mai spus că dacă statele europene vor reuşi să se adune şi să aibă o politică comună, atunci cu siguranţă se vor arăta şi soluţiile.

''În privinţa României nu am niciun semnal că există ameninţări suplimentare'', a precizat Iohannis.

El a scris în cartea de condoleanţe un mesaj: ''În acest moment de grea încercare suntem alături de Belgia şi de întregul popor belgian, căruia îi transmit un gând sincer de solidaritate şi curaj. Numai împreună, uniţi, putem apăra valorile europene şi pune capăt flagelului terorist care ameninţă însăşi substanţa libertăţii şi civilizaţiei noastre. Împărtăşim pe deplin durerea şi tristeţea poporului belgian. Sincere condoleanţe şi compasiune familiilor îndoliate pentru imensele pierderi suferite!''.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost şi el prezent la Ambasada Belgiei, unde a aprins o lumânare şi a semnat în cartea de condoleanţe.

La 15.30 ambasadorul Belgiei a ţinut un moment de reculegere pe trotuarul din faţa reprezentanţei diplomatice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici