Iohannis a venit la Senat pentru o întâlnire "aproape de lucru" cu partidele

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, la sosirea la Senat, unde are o întâlnire cu lideri ai partidelor care îl susţin pentru funcţia de prim-ministru, că a venit pentru o întâlnire "aproape de lucru", urmând să se clarifice cum se va proceda în următoarea perioadă.

15 afișări
Imaginea articolului Iohannis a venit la Senat pentru o întâlnire "aproape de lucru" cu partidele

Iohannis a venit la Senat pentru o întâlnire "aproape de lucru" cu partidele (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Este o întâlnire aproape de lucru deja, cred că trebuie să lămurim împreună, cel mai bine, cum se va proceda în următoarele zile sau săptămâni", a spus Klaus Iohannis.

"Astăzi nu cred că e cazul să sper să obţin ceva. Despre ce discutăm, vă spun după. Cred că politicienii trebuie să vorbească împreună. Astăzi avem şansa de a vorbi", a spus Iohannis.

El a precizat că, în ceea ce-l priveşte, lucrează la o structură de guvern şi la un program de guvernare, menţionând că la întâlnirea de la Senat nu se discută nici de portofolii, nici de persoane.

"Sunt cu certitudine împotriva creşterii fiscalităţii. Dacă este cazul să avem o relaxare fiscală sau nu cred că se poate spune doar după ce se face o analiză a situaţiei de acum", a spus primarul Sibiului.

Întrebat dacă mai are rugăminţi către coaliţie cum a avut data trecută, Klaus Iohannis a spus că acum deja s-a intrat într-o fază nouă, spunând că speră să se consolideze acest parteneriat.

Întrebat dacă consolidarea acestui parteneriat înseamnă o coaliţe juridică, Iohannis a replicat: "Nu cred".

El a mai spus că ştie că UDMR nu vine la această discuţie, pentru că reprezentanţii Uniunii au alt program, dar a menţionat că a vorbit cu aceştia la telefon, fiind asigurat în continuare de sprijinul lor.

La rândul său, liderul PSD, Mircea Geoană, şi-a exprimat opţiunea pentru stabilirea unui plan de acţiune comun pentru perioada următoare.

Întrebat dacă PSD va participa la consultările solicitate de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru luni, Geoană a spus că va comunica decizia după ce se va sfatui cu "colegii din majoritate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici