Iohannis: Am disponibilitatea de a media teme sensibile, precum legea securităţii cibernetice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că există din partea sa disponibilitatea de a media teme sensibile, unde lipsa unui dialog a condus la blocaj, o asemenea lege fiind legea securităţii cibernetice şi a anunţat că va prezenta în această sesiune Strategia Naţională de Apărare.

134 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am disponibilitatea de a media teme sensibile, precum legea securităţii cibernetice

Iohannis: Am disponibilitatea de a media teme sensibile, precum legea securităţii cibernetice

Klaus Iohannis a declarat în cadrul mesajului transmis în faţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului că ”respectul faţă de instituţia Parlamentului se exprimă şi în îndeplinirea obligaţiilor care îi revin în calitate de Preşedinte.

Potrivit şefului statului, ”există din partea sa disponibilitatea de a media teme sensibile, unde lipsa unui dialog a condus la blocaj”, o asemenea temă fiind legea securităţii cibernetice.

”Cred că putem găsi un echilibru între nevoia de securitate, crescândă şi justificată de noile realităţi internaţionale, şi apărarea drepturilor şi libertăţilor inalienabile ale individului, pe care se fundamentează o societate democratică”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, el a anunţat că în decursul acestei sesiuni, va prezenta Parlamentului Strategia Naţională de Apărare, în conformitate cu Legea fundamentală.

Referitor la parteneriatul dintre el şi Parlament, Klaus Iohannis a afirmat că îşi exprimă convingerea că ”aşteptările mari pot duce la rezultate mari”.

”Atunci când oamenii ne privesc cu atenţie şi cu speranţă avem toate motivele să fim mai mobilizaţi şi mai responsabili. Parteneriatul despre care am vorbit nu înseamnă că vom fi toţi de acord cu toate. Pentru asta există mecanisme democratice, majorităţi şi voturi”, a arătat Iohannis.

El a mai declarat că ”este firesc ca fiecare partid să aibă o anumită viziune şi temele pe care i le impune orientarea şi electoratul propriu”, dar că el se referă la ”un parteneriat bazat pe dialog şi respect, la care contribuie fiecare, cu abordarea proprie, pentru a lăsa în urmă ceva mai bun”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici