Iohannis, atac la Dăncilă în timpul campaniei „Let's Do It, Romania!”: Cred că în general curăţenia e necesară mai în profunzime

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, referitor la faptul că premierul Viorica Dăncilă nu a participat săptămâna trecută la consultările de la Cotroceni pe tema rectificării bugetare, că în opinia sa, "în general curăţenia este necesară mai în profunzime".

1456 afișări
Imaginea articolului Iohannis, atac la Dăncilă în timpul campaniei „Let's Do It, Romania!”: Cred că în general curăţenia e necesară mai în profunzime

Iohannis, atac la Dăncilă în timpul campaniei „Let's Do It, Romania!”: Cred că în general curăţenia e necesară mai în profunzime

Întrebat, marţi la Cernica unde a participat la campania "Let's Do It, Romania!", cum vede absenţa premierului Viorica Dăncilă la consultările de la Cotroceni pe marginea rectificării bugetare, preşedintele Klaus Iohanis a răspuns: "Nici asta nu vreau s-o discutăm astăzi, dar cred că în general curăţenia este necesară mai în profuzime".

Chestionat dacă politicienii ar trebui să participe la acţiuni precum "Let's Do It, Romania!", Iohannis a replicat: "Primul politician a început şi sunt convins că şi alţi politicieni vor particpa la astfel de acţiuni. În definitiv, nu are culoare politică natura şi curăţenia şi atunci sper să fie cât mai mulţi care participă, iar prin participare să dea exemple pentru ceilalţi".

Şeful statului a participat, marţi de la ora 16.00, la campania „Let’s Do It, Romania!”, care a avut loc la pădurea Cernica.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis despre premier şi rectificarea bugetară vin în contextul în care şeful statului i-a delegat, joia trecută, pe consilierii prezidenţiale Mihaela Ciochină şi Cosmin Marinescu ca să discute cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Palatul Cotroceni despre rectificarea bugetară, a informat Administraţia Prezidenţială. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT.

Ulterior întâlnirii de joia trecută pe subiectul rectificării, bugetare Klaus Iohannis a afirmat că premierul Viorica Dăncilă a ignorat invitaţia acestuia de a participa la consultările de la Palatul Cotroceni, în legătură cu rectificarea bugetară, precizând că situaţia creată "evidenţiază un precedent periculos".

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, joia trecută, o vizită în Spania unde a avut o întrevedere cu omologul spaniol Pedro Sanchez, ulterior fiind primită în audienţă de regele Felipe al VI-lea la Palatul Zarzuela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici