Iohannis comentează scandalul în care a fost implicată senatoarea Şoşoacă: Inimaginabil

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a comentat scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Şoşoacă. Este regretabil, inimaginabil, solicit o verificare la sânge, a spus Iohannis.

3767 afișări
Imaginea articolului Iohannis comentează scandalul în care a fost implicată senatoarea Şoşoacă: Inimaginabil

Iohannis comentează scandalul în care a fost implicată senatoarea Şoşoacă: Inimaginabil

„Este un incident absolut regretabil, trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancţionează conform legii şi în România. Totuşi nu vreau să mă antepronunţ”, a explicat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai spus că a solicitat autorităţilor competente să facă o verificare la sânge.

„Este posibil să fi fost greşeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care este absolut regretabil şi, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a precizat Klaus Iohannis.

Scandalul a avut loc vineri, când Dumitru-Silvestru Şoşoacă ar fi reclamat că la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Şoşoacă s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict.

La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4.

Doar că şi între soţul avocatei şi echipajul de poliţie a izbucnit un conflict, iar Dumitru-Silvestru Şoşoacă ar fi agresat unul dintre poliţişti.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Dumitru-Silvestru Şoşoacă a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar pe numele inculpatului s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Jurnalista din Italia, Lucia Goracci, a depus plângere penală pe numele senatoarei Diana Şoşoacă, pentru lipsire de libertate, întrucât Şoşoacă ar fi încuiat uşa când jurnalista ar fi vrut să plece, apoi soţul Dianei Şoşoacă ar fi muşcat-o pe italiancă de mână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici