VIDEO Iohannis, critic la adresa PSD, după eşecul „lamentabil” la moţiune: „Pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere”

  • Ce s-a întâmplat luni, în Parlament, a frizat ridicolul, spune Klaus Iohannis.
  • Şeful statului le cere social-democraţilor să înceteze cu „jocurile cinice” şi să nu depună o nouă moţiune de cenzură.
962 afișări
Imaginea articolului VIDEO Iohannis, critic la adresa PSD, după eşecul „lamentabil” la moţiune: „Pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere”

„Am asistat luni la o situaţie care a frizat ridicolul”, spune preşedintele Klaus Iohannis despre şedinţa în care trebuia să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură iniţiată de 205 parlamentari PSD.

El mai susţine că social-democraţii, „chiar cei care au iniţiat acest demers, nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari”.

„Am spus de la început că este cinică şi iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură într-un moment în care toate eforturile trebuie canalizate pentru combaterea pandemiei şi cu puţine luni înainte de alegerile parlamentare la termen. Acum, după eşecul previzibil şi lamentabil de luni, mă întreb cui a folosit toate această discuţie politicianistă a PSD-ului, care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere”, adaugă şeful statului.

El mai spune că unii lideri PSD continuă să inducă ideea unei noi moţiuni de cenzură care să fie depusă în următoarea perioadă.

„Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere şi să pună astfel în pericol combaterea eficientă a epidemiei de Covid 19”, mai cere Iohannis.

 

Iohannis, despre accidentul lui Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Nu e bine să te grăbeşti”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în urma accidentului în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se pot trage două concluzii: că nu e bine să te grăbeşti când eşti cu maşina şi că e nevoie de dezvoltarea infrastructurii.

Întrebat despre accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, preşedintele României a spus că autorităţile competente vor face investigaţiile necesare, dar că, în urma acestuia, se pot trage două concluzii.

„În primul rând este regretabil că se întâmplă un accident chiar în condiţiile în care în maşină se afla un demnitar. De aici, putem să tregem cel puţin două concluzii: prima, că nu este bine să te grăbeşti când vrei să ajungi cu maşina undeva, şi ăsta e un lucru de care ar trebui să ţinem cont cu toţii, doi, se vede din păcate foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a spus că ministrul s-a deplasat cu maşina „pusă la dispoziţie absolut legal” şi că nu există asemănări cu cazul lui Gabriel Oprea.

„Cu greu pot fi comparate aceste două speţe, ne amintim cu tristeţe de incidentul de acum câţiva ani, când un poliţist a murit ântr-un accident. Din informaţiile mele încă se cercetează, în acest ultim accident nu a fost vorba de nicio coloană, ministrul s-a deplasat cu maşina pusă la dispoziţie absolut legal de SPP. Dacă în trafic s-a greşit, vom afla, sper repede, cine şi de ce a greşit”, a mai spus Iohannis.

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum o maşină în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

 

Cele mai importante declaraţii:

  • În contextul de noi măsuri de relaxare precum şi începerea anului şcolar fac un nou apel. Dragi români, continuaţi să fiţi responsabili. Protejaţi-vă: mască, distanţă, igena mâinilor. Este evident că acestea sunt singurele arme pe care le avem cu confruntarea acestui virus.
  • Fiecare dintre noi duce singur propria lupta. În toate ţările, sistemele au fost supuse unor presiuni. Lupta nu s-a încheiat, fac apel la direcţiile de sănătate publică să se organizeze. Să aibe la dispoziţie tot ceea ce este nevoie.
  • Sunt unii care încearcă să saboteze şi să pună piedici. Mă refer la PSD. Timp de 10 minute s-a aşteptat întrunirea cvorumului pentru votarea acelei moţiuni de cenzură.
  • Am spus că este cinică şi iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură. Acum, după eşecul previzibil şi lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit această discuţie care pur şi simplu nu îşi poate stăpâni setea de putere. 
  • Mulţumesc tuturor care au înţeles gravitatea şi nu s-au alăturat unor interese strict electorale. Sper că PSD să ia în serios această lege.
  • Încetaţi cu aceste jocuri cinice care nu fac să provoace decât neîncredere. Criza sanitară pe care o traversăm a generat reacţii în lanţ. S-a putut vedea diferenţa între politicienii care au soluţii şi care nu. Au făcut rău foarte mult propriilor cetăţeni.
Conferinţă de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis

Conferinţă de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 2 septembrie 2020

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici