Iohannis: Dacă partidele vor să discute cu mine despre reforma Parlamentului, cu mare plăcere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, cu privire la îndemnul său de reformare a Parlamentului, că, dacă liderii partidelor vor dori să discute cu el această chestiune, este dispus să aibă întâlniri, având în vedere că există o mare aşteptare din partea românilor pe această temă.

124 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Dacă partidele vor să discute cu mine despre reforma Parlamentului, cu mare plăcere

Iohannis: Dacă partidele vor să discute cu mine despre reforma Parlamentului, cu mare plăcere (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Postarea pe care am făcut-o ( pe Facebook- n.red) nu cred că trebuie citită în notă critică la adresa Parlamentului. Este o atenţionare şi voi relua această temă când mă adrestez Parlamentului, fiindcă este un lucru normal, dacă vrem să funcţionăm mai bine ca stat, trebuie să avem legi mai clare, legi care pot fi înţelese de cei care trebuie să lucreze cu ele şi cu mai puţine modificări", a spus Iohannis.

Întrebat dacă va dori să discute şi cu liderii partidelor parlamentare pe această temă, preşedintele s-a arătat disponibil oricărei iniţiative. "Sunt dispus. Dacă partidele doresc să dialogheze cu mine pe această temă, s-o facă, cu mare plăcere. Cum să nu?", a spus preşedintele.

"Este o aşteptare mare din partea românilor ca (reforma Parlamentului - n.r.) să se întâmple şi aceaastă aşteptare am vrut s-o transmit", a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, că oamenii îşi doresc "legi mai clare, mai coerente, care nu se schimbă de pe o zi pe alta" şi că politicienii trebuie să răspundă acestei aşteptări.

"Ştiu că oamenii îşi doresc legi mai clare, mai coerente, care nu se schimbă de pe o zi pe alta. Această aşteptare va trebui să capete un răspuns din partea politicienilor", a scris preşedintele pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa miercuri Parlamentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici