Iohannis, despre Bîstroe: Până acum a fost un mit. Nu au fost lucrări de adâncire, ci de întreţinere

Preşedintele României, Klaus Iohannis, susţine că Ucraina a efectuat doar lucrări de întreţinere la Canalul Bîstroe, nu lucrări de „adâncire”: „Până acum a fost un mit. Discuţia care a fost s-a dovedit a fi contraproductivă”.

229 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Bîstroe: Până acum a fost un mit. Nu au fost lucrări de adâncire, ci de întreţinere

„Cea mai mare parte din exporturi din cerealele ucrainene se face prin România. (...) Noi am înlesnit acest export, am scutit de taxe, şi credem că e un lucru corect că facem asta faţă de Ucraina şi faţă de multe state care depind de aceste cereale din Ucraina. (...) Sigur că noi am căutat şi găsit căi prin care să nu fie dezavantajaţi producătorii interni”, spune Klaus Iohannis.

Referitor la Canalul Bîstroe, el spune că „există de mult intenţia ucraineană de a folosi într-un mod rezonabil canalul Bîstroe pentru a ieşi la Marea Neagră”.

„Dacă se vor face lucrpări sau nu, rămâne de văzut. Până acum a fost un mit. Nu s-au făcut lucrări de adâncire. Ultimele măsurări au arătat că s-au făcut lucrări de întreţinere. Dacă se vor face alte lucrări decât de întreţinere, nu se vor face fără să fie cooptate autorităţile internaţionale, care se preocupă de Deltă, şi fără România. Nu cred că există aici o discuţie. Discuţia care a fost s-a dovedit a fi contraproductivă. Însă e adevărat: ucrainenii vor să existe un trafic mai intens pe Dunăre”, încheie şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici