Iohannis, despre candidatura la Preşedinţie: Nici nu e clar că vreu să fiu candidat la ceva

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, referitor la o posibilă candidatură pentru funcţia de şef al statului, că nu vrea să fie "nici candidatul lui X, nici al lui Y", adăugând că "nici nu e clar" că vrea să candideze.

178 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre candidatura la Preşedinţie: Nici nu e clar că vreu să fiu candidat la ceva

Iohannis, despre candidatura la Preşedinţie: Nici nu e clar că vreu să fiu candidat la ceva (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă consideră că este un candidat la Preşedinţie pe care l-ar vota Traian Băsescu.

"Asta vom vedea. Dar, pentru mine, este important să avem un candidat care să fie votat de români. Ce votează oamenii, pe persoane, este treaba fiecăruia. Ceea ce vrem noi este să venim cu un candidat care este văzut ca un posibil preşedinte bun pentru ţară, nu pentru X sau Y, că până la urmă X şi Y pune ştampila aici sau aici", a răspuns Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă este de părere că ar avea şanse mai mari la alegerile prezidenţiale dacă ar fi susţinut de Traian Băsescu, Iohannis a răspuns: "Nu am o relaţie (cu Traian Băsescu – n.r) şi nu mă preocupă. Nu vreau să fiu candidatul nici al lui X, nici al lui Y. Nici nu e clar că vreau să fiu candidat la ceva".

Acesta a precizat, în repetate rânduri, că între PNL şi PDL nu au existat discuţii referitoare la numele persoanei care va candida pentru Preşedinţie, stabilindu-se doar că va exista un candidat unic.

Iohannis, a afirmat că, la alegerile prezidenţiale, "românii vor ieşi la vot dacă vom avea un candidat bun pe care-l agreează".

"Oricum, prezidenţialele sunt alegerile care aduc cel mai mare număr de alegători la urne, în tradiţia noastră scurtă de democraţie", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici