Iohannis, despre dublarea tranzitului cerealelor din Ucraina: Asta ne dorim

„Nu pot să garantez eu că vom creşte la patru, dar asta ne dorim”, spune preşedintele Klaus Iohannis despre dublarea capacităţii de tranzit a cerealelor din Ucraina.

146 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre dublarea tranzitului cerealelor din Ucraina: Asta ne dorim

Iohannis, despre dublarea tranzitului cerealelor din Ucraina: Asta ne dorim

„În ce priveşte tranzitul produselor agricole, noi acum suntem la o capacitate de tranzit de ceva peste două milioane de tone pe lună şi avem într-adevăr ambiţia să creştem. Nu pot să garantez eu că vom creşte la patru, dar asta ne dorim, ca până la sfârşitul anului să ajungem în zona de patru milioane de tone de grâne, de obicei, pe lună”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că acest aspect este important şi pentru ţările importatoare.

„Aceste chestiuni, după părerea mea, sunt foarte importante, evident pentru Ucraina, pentru economia ucraineană, dar gândiţi-vă şi la cei care primesc aceste produse agricole. Multe sunt destinate unor state care depind de aceste produse agricole, care depind de obicei de grâul ucrainean”, încheie şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici