Iohannis, despre marca USL: E a lor, n-au decât să o folosească. Poate fac alt USL, dar nu cu PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că marca USL este a PSD, care "poate îşi înfiinţează alt USL peste o vreme, dar nu cu PNL", pentru că "alianţa USL nu mai există", acest lucru urmând să fie constatat şi deinstanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

393 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre marca USL: E a lor, n-au decât să o folosească. Poate fac alt USL, dar nu cu PNL

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafx Foto)

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile celor de la PSD, UNPR şi PC referitoare la deţinerea mărcii USL de către PSD şi a spus că "nu au decât să o folosească".

"Da, foarte frumos, e marca lor, nu au decât să o folosească, doar că una este marca USL, alta este alianţa USL. Alianţa USL nu mai există. Dacă PSD doreşte să folosească sigla USL pentru frigidere sau alte lucruri, este excelent", a declarat Iohannis.

Întrebat dacă PNL va contesta folosirea siglei USL de către cele trei partide, Iohanns a răspuns: "Nu mă ocup de aşa ceva în partid, avem colegi care se ocupă de aspectele juridice. Eu am înţeles că se doreşte o intervenţie în instanţă pentru a constata «de jure» inexistenţa USL-ului şi desfacerea ca şi alianţă politică. Nu are nicio problemă cu sigla. Poate să rămână la PSD, poate îşi înfiinţează alt USL peste o vreme, dar nu cu PNL".

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului "USL" în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, anunţa, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu.

"Azi a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte", preciza Alina Gorghiu, referitor la afişe ale alianţei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie "USL trăieşte".

Gorghiu mai spunea că PNL solicită public atât premierului, cât şi întregului "colectiv PSD" să pună capăt "minciunii" răspândite pe materialele electorale în tot spaţiul public din România conform căreia USL ar trăi şi care reprezintă "o poveste de prost gust".

Ulterior, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Alianţa PSD-UNPR-PC arăta că denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM, iar ACD şi ACS, alianţe care au constituit USL, nu au cerut desfiinţarea Uniunii.

Semnatarii precizau că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice cu modificările şi completările ulterioare.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că BEJ Olt şi Dolj au respins plângerile formulate de organizaţiile judeţene PNL privind folosirea de către PSD a denumirii "USL" în campanie, el arătând că, în consecinţă, PSD are permisunea să utilizeze expresia "USL trăieşte!".

"Vă prezint cele două hotărâri ale BEJ de la Dolj şi Olt în care a fost respinsă solicitarea PNL, plângerea PNL - nu înţelegem de ce au făcut plângere, dar e problema dumnealor - prin care avem permisiunea să folosim această expresie, pentru că vorbim de o expresie, nu vorbim de un însemn electoral", a spus Dragnea.

Dragnea a arătat că USL e o alianţă validă din punct de vedere legal, înregistrată în Registrul alianţelor politice, el subliniind că legea face distincţie între conţinutul unui afiş electoral şi semnele electorale.

"USL de fapt înseamnă un spirit pe care noi îl ducem mai departe şi asta o vom face şi fără aprobarea lui Traian Băsescu sau a lui Crin Antonescu sau a Elenei Udrea sau chiar a lui Emil Boc", a spus Dragnea.

El a precizat că "mesajul tainic" al USL a fost şi rămâne acela că oricât de puternic ar fi un spirit autoritar, societatea, cetăţenii şi oameni politici responsabili îi vor găsi un antidot şi până la urmă îl vor dărâma de la putere.

Dragnea a mai spus că gesturile liderului PNL Crin Antonescu privind interzicerea folosirii denumirii USL de către PSD sunt mult mai mult decât a îndrăznit vreodată Traian Băsescu să facă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici