Iohannis, despre negocierile pentru şefia instituţiilor UE: Nu mă aştept să avem o decizie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la reuniunea Consiliului European de joi de la Bruxelles, vor fi discuţii despre posturile de conducere ale instituţiilor UE, însă nu se aşteaptă ca până la final să fie luată o decizie care să fie apoi transmisă Parlamentului European.

378 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre negocierile pentru şefia instituţiilor UE: Nu mă aştept să avem o decizie

Iohannis, despre negocierile pentru şefia instituţiilor UE: Nu mă aştept să avem o decizie

„Începem Consiliul European de vară. De data aceasta avem teme foarte importante de discutat. În prima parte a sesiunii discutăm agenda strategică pentru următorul mandat. Este un pas care a fost pornit la Summitul de la Sibiu, unde s-au stabilit principiile pe care vom merge când discutăm agenda strategică. Avem un draft elaborat pentru această agendă care se inspiră din puncte esenţiale din documentul de la Sibiu, din declaraţia de la Sibiu. Cred că astăzi vom aproba o agendă care va fi foarte bună pentru următorul mandat şi vine cu chestiuni care au fost antamate la Sibiu”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Şeful statutului a adăugat că: „În a doua parte vom discuta despre ocupare posturilor cheie din adminstraţia Uniunii. Această chestiune este fără o agendă specifică. Va fi o discuţie liberă şi credem că vom face paşi înspre o soluţionare. Nu mă aştept însă ca până la final să avem o decizie care poate fi trimisă în Parlament, dar asta rămâne sigur de văzut”.

Klaus Iohannis se află, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde vor fi discuţii despre numirile pentru posturile de conducere în instituţiile europene, adoptarea Agendei Strategice a UE 2019-2024 şi bugetul multianual al Uniunii.

Ca urmare a rezultatelor la alegerile europarlamentare, o nouă conducere a instituţiilor europene, precum Comisia Europeană şi Parlamentul European, va fi stabilită la Bruxelles, în discuţie fiind şi candidaţii grupului parlamentar european care a câştigat alegerile, anume Partidul Popular European.

Taguri:
iohannis,
ue,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici