Iohannis, despre PNRR: "Nici mie nu mi s-a părut că este perfect"

Preşedintele Klaus Iohannis dă asigurări că PNRR va fi aprobat în toamnă şi, deşi nu a fost perfect, „e un plan rezonabil”: „Ceea ce va rămâne, iar asta e pretenţia mea, trebuie pus în practică”.

1869 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre PNRR: "Nici mie nu mi s-a părut că este perfect"

Iohannis, despre PNRR: "Nici mie nu mi s-a părut că este perfect"

„Vom avea un PNRR aprobat. Mi s-a părut puţin... foarte unilateral articolul (din Die Welt- n.r.), ca să nu zic mai mult (...). Sunt anumite informaţii pe surse, care se <scurg>, nu se scuge nimic, ci sunt unii care vor să-şi dea importanţă şi dau informaţii senzaţionale mai departe. Dar PNRR-ul nostru - ştim, am ştiut de la început că nu este perfect, de aceea am spus de acum câteva luni de zile că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caut soluţii... Nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt planul a fost elabborat şi e un plan rezonabil şi va primi răspuns orice întrebare a Comisiei”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că dacă sunt proiecte neeligibile în PNRR, acestea vor fi scoase.

„Nu e foarte complicat. Nu tot ce e pus în PNRR va fi realizat, dar ceea ce va rămâne, iar asta e pretenţia mea, trebuie pus în practică. Nu pot să accept un plan care generic e aprobat, banii sunt disponibili şi să nu realizăm proiectele”, conchide şeful statului.

Publicaţia germană WELT a analizat într-un articol recent publicat PNRR-urile prezentate de ţările din UE şi modul cum acestea au fost primite de Bruxelles. PNRR-ul României este privit cu scepticism de jurnaliştii germani care au punctat probleme care au dus la amânarea sa până în luna septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici