Iohannis, despre scandalul privind „Ţinutul Secuiesc”: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la legea din Parlament care oferea mai multă autonomie Ţinutului Secuiesc, că „nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii, în special cu politicienii din PSD”.

1439 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre scandalul privind „Ţinutul Secuiesc”: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD

Ioahnnis, despre scandalul privind „Ţinutul Secuiesc”: Nu am nicio problemă cu persoanele de etnie maghiară. Problema o am cu politicienii PSD

„Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi cunosc pe mulţi, am avut mulţi colegi, am în continuare colegi, îi respect. Majoritatea sunt oameni de treabă, harnici, care îşi văd de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii, în special cu politicienii din PSD, care au încercat să promoveze legislaţie care priveşte autonomia Ţinutului Secuiesc. Este surprinzător şi (...) supărător. Au încercat să se scoată PSD-iştii şi, după scurt timp, au introdus legislaţia în Senat, unde au picat-o, dar vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut tot tacit o altă iniţiativă a UDMR, care se constituie într-un Cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de Cod administrativ în varianta UDMR”, a spus, într-o declaraţie de presă, Klaus Iohannis.

Acest Cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal, a adăugat Iohannis.

„De data aceasta, PSD nu poate spune că nu a ştiut. Această iniţiativă a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD au votat „pentru”. După ce am arătat public ce se doreşte din partea PSD, vor găsi o formă să voteze împotriva acestei legi, însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD este în situaţia de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomie Ţinutului Secuiesc. Aşa ceva este pur şi simplu neconstituţional şi nu voi tolera aperiţia unor astfel de legi”, a conchis Iohannis.

Un proiect de lege care prevede că Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Ulterior, senatorii au respins legea, cu majoritate de voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
urgenţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici