Iohannis, despre temele pe care i le-a „trasat” Dăncilă la Summit: Din păcate avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit / Ce spune despre motivarea refuzului miniştrilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că pune problema încă din prima lună de mandat ca Românias să nu mai fie monitorizată prin MCV şi să adere la spaţiul Schengen, afirmând însă că guvernul PSD ”a stricat tot ce s-a construit în ani şi ani de muncă”.

2299 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre temele pe care i le-a „trasat” Dăncilă la Summit: Din păcate avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit / Ce spune despre motivarea refuzului miniştrilor

Iohannis, despre temele care i le-a trasat Dăncilă la Summit: Din păcate avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit

”Aceste lucruri le-am cerut şi le cer constant încă din prima lună de mandat. Ştiţi că în ianuarie 2015 am fost la Bruxelles şi am solicitat aceste lucruri. De atunci le solicit în continuare, însă eu nu sunt singur aici. Din păcate avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit în ani şi ani de muncă. Dacă ar fi fost oameni serioşi, dacă ar fi fost pesediştii hotărâţi să lupte pentru România, eu vă garantez că la momentul acesta despre MCV nu se mai vorbea şi am fi avut o şansă mare să intrăm în Schengen. Oricum eu pun problema constant, dar ca să vorbim foarte tehnic, nu în formatuşl Consiliului European se discută despre Schengen, ci în formatul miniştrilor de Interne”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis ca la Summitul de la Sibiu, de joi, acesta să solicite liderilor europeni aderarea României la Spaţiul Schengen şi ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru ţara noastră.

Iohannis, despre motivarea refuzului miniştrilor: Bineînţeles că voi discuta cu premierul

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre refuzul nominalizării celor trei miniştri, iar motivarea deciziei sale o va face publică atunci când va fi gata.

„Bineînţeles că voi discuta cu doamna premier. Când va fi gata veţi afla de la mine personal”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Sibiu.

Reacţia preşedintelui Iohannis vine în contextul în care Viorica Dăncilă afirma, vinerea trecută, că aşteaptă motivarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniştri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Mare parte dintre social-democraţi vor o restructurare a Guvernului prin votul Parlamentului. Referitor la subiect, Liviu Dragnea declara, pe 25 aprilie, că există o majoritate confortabilă în Parlament şi premierul Viorica Dăncilă poate apela oricând la varianta restructurării prin votul Parlamentului, dar că nu îşi permite să forţeze premierul, dacă nu vrea varianta menţionată.

Propunerile de remaniere, refuzate de preşedinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici