Iohannis: După 2016 este greu de imaginat un USL. Uniunea nu e făcută pentru veşnicie

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, joi, că "după 2016 este greu de imaginat un USL", apreciind că Uniunea nu este făcută "pentru veşnicie" şi că PNL va avea "un rezultat foarte bun" la alegerile din 2016, când "ar fi frumos" să obţină 35 la sută dintre voturi.

295 afișări
Imaginea articolului Iohannis: După 2016 este greu de imaginat un USL. Uniunea nu e făcută pentru veşnicie

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ar colabora cu Adrian Năstase în USL, atunci când va expira perioada pentru care fostul premier are interdicţie de a participa la viaţa politică.

"Este puţin probabil să avem acest scenariu. Discuţia s-ar produce, eventual, după 2016, când, după părerea mea, este greu de imaginat un USL", a răspuns Iohannis.

Întrebat ce crede că se va întampla după 2016, Iohannis a spus că "nici nu a declarat cineva din USL că USL-ul este făcut pentru veşnicie".

"Nici nu se fac astfel de coaliţii pentru termene foarte lungi, fiindcă nu sunt realiste şi nici fezabile. USL-ul a fost făcut pentru a rezista şi a guverna România până în 2016, după care, probabil, partidele care sunt în USL vor hotărî fiecare dacă merg singure în alegeri sau dacă se continuă USL-ul în această formă sau în altă formă. Aceste chestiuni nu sunt nici măcar discutate între persoane, iar între partide nici atât", a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

El a susţinut că "PNL se va întări în continuare şi, dacă va merge singur în alegerile din 2016, va avea un rezultat foarte bun".

"Eu personal îmi doresc un rezultat atât de bun încât să guverneze ţara", a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă PNL va ajunge la peste 50 la sută dintre voturile exprimate, Iohannis a negat, dar a apreciat că "poate foarte bine să aibă suficiente voturi pentru a guverna, fie singur, fie într-o coaliţie în care dă primul ministru".

"Eu cred că ar fi frumos ca PNL-ul să obţină 35 la sută din voturi", a conchis Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici