Iohannis: După euroalegeri se va încerca unificarea dreptei. Mi-e greu să evaluez locul lui Băsescu

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Timişoara, că după alegerile europarlamentare "se va încerca unificarea dreptei" şi că îi este greu să evalueze "locul şi rolul politicianului Traian Băsescu în ecuaţia de după 2015".

416 afișări
Imaginea articolului Iohannis: După euroalegeri se va încerca unificarea dreptei. Mi-e greu să evaluez locul lui Băsescu

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Numai în PNL am făcut şi desfăcut alianţe pentru a ne ţine de cuvânt faţă de alegători. (…) După euroalegeri se va încerca unificarea dreptei. Nu am o soluţie, dar pot să vă spun că în campania electorală nu au fost discuţii pe această temă. Convingerea mea e că după aceste alegeri este obligatoriu să discutăm aceste chestiuni pentru a vedea în ce ecuaţie putem să coagulăm dreapta în vederea câştigării prezidenţialelor. Evident, e tot mai evident că vom avea un candidat de stânga şi dacă vom avea cinci-şase candidaţi de dreapta, şansele dreptei sunt reduse în această ecuaţie", a declarat KlKlaus Iohannismiercuri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat unde se va situa Traian Băsescu în anul 2015, după alegerile prezidenţiale, prim-vicepreşedintele PNL a spus că îi este greu să evalueze rolul acestuia.

"Mi-e greu să evaluez locul şi rolul politicianului Traian Băsescu în ecuaţia de după anul 2015. Vom vedea cum se poziţionează partidele, dacă găsesc căi de comunicare. Acum nu aş da un pronostic", a mai spus Ionahhis.

Klaus Iohannis se află, miercuri, la Timişoara pentru a-l susţine pe vicepreşedintele PNL Timiş Cristian Buşoi pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici