Iohannis, după negocierea bugetului UE: Rezultatul este dezamăgitor. Nu s-au făcut progrese

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că rezultatul este dezamgitor în ceea ce priveşte negocierea bugetului Uniunii Europene, precizând că nu s-au făcut progrese. Şeful statului a adăugat, în acest sens, că va fi nevoie de „cel puţin încă un summit”.

1124 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după negocierea bugetului UE: Rezultatul este dezamăgitor. Nu s-au făcut progrese

Iohannis, după negocierea bugetului UE: Rezultatul este dezamăgitor. Nu s-au făcut progrese

„Am arătat că este nevoie de un buget suficient de mare în ansamblu pentru a putea finanţa şi celelalte proiecte ale Uniunii, proiecte de modernizare, cercetare şi aşa mai departe. Părerile au fost destul de împărţite, trebuie să spun lucrurilor pe nume. (...) Majoritatea dintre noi ne dorim un buget cel puţin atât cât este propus sau mai mare. Au urmat discuţii informale, bilaterale, reprezentanţii statelor cu conducerea Consiliului şi comisiei. Aceste discuţii au durat până la ora 6:00 dimineaţa când am intrat eu cu echipa mea la negocieri însă. Rezultatul este cel puţin până în momentul acesta dezamăgitor, nu pot să spun că s-au făcut progrese, poziţiile nu s-au apropiat şi astăzi peste câteva minute intrăm iarăşi într-o şedinţă în plen”, a afirmat preşedintele, la Bruxelles.

Şeful statului a adăugat că majoritatea celor prezenţi la negocieri sunt sceptici în privinţa unui progres.

„Încercăm să vedem dacă putem să obţinem un progres în aceste negocieri. Ar fi bine să obţinem un progres dar majoritatea dintre noi sunt trebuie să recunosc destul de sceptici. (...) Va fi cel puţin încă un summit. Lucrurilor, dacă vor avansa ca până azi noaptea şi ieri, vor necesita încă multe înâlniri”, a spus Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici