Iohannis: Este o distanţă prea mare între cetăţeanul elector şi clasa politică europeană

  • Deciziile pe politica agricolă comună s-au luat în urmă cu 4 ani, spune preşedintele Klaus Iohannis.
  • Şeful statului întreabă de ce a fost nevoie de 4 ani şi de proteste masive pentru ca politiicenii să îşi dea seama că anumite aspecte trebuie rediscutate.
114 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Este o distanţă prea mare între cetăţeanul elector şi clasa politică europeană

Iohannis: Este o distanţă prea mare între cetăţeanul elector şi clasa politică europeană

„În primul rând, trebuie să vedem unde să ne concentrăm ca să crească iar încrederea cetăţnilor în ce face Uniunea (...) Este o distanţă prea mare între cetăţeanul elector şi clasa politică europeană. Trebuie să ne reapropiem. Trebuie să venim cu soluţii nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung şi trebuie să discutăm aceste soluţii cu cei care sunt vizaţi de ele”, spune Klaus Iohannis.

Preşedintele României dă exemplul deciziilor pe politica agricolă comună, care s-au luat în 2020, înainte de pandemie, şi doar după 4 ani politicienii au realizat că e nevoie de noi discuţii, şi asta doar după proteste ale fermierilor în aproape toată Europa.

„Suntem în 2024. Oare de ce a fost nevoie să avem după 4 ani proteste masive ale fermierilor în toată Uniuena Europeană aproape ca să ne dăm seama că anumite concepte trebuie rediscutate? Patru ani ne-a luat ca să ne dăm seama – după proteste masive – că anumite lucruri trebuie rediscutate cu fermierii? Este doar un exemplu că de multe ori suntem prea departe de interesele oamenilor pe care vrem să îi ajutăm să îşi facă treaba”, a spus Iohannis.

Pe de altă parte, el a precizat că sunt şi chestiuni legate de conceptul de Uniune Europeană de care trebuie să se ocupe politicienii. „Funcţionarea Uniunii în interior trebuie să devină mai eficientă, mai fluidă, structura Uniunii trebuie îmbunătăţită. Uniunea trebuie să se extindă. Asta e opinia mea. Este nevoie să includem Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest. Ei vor să fie parte din Uniune. Noi vrem să fie cu noi. De ce durează pentru unii de 20 de ani discuţiile? Trebuie să fim mai hotărâţi, mai aplicaţi”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici