Iohannis este preşedinte interimar al PNL până la congresul extraordinar

Klaus Iohannis va fi preşedinte interimar al PNL până la organizarea congresului extraordinar de la sfârşitul lunii iunie, ca urmare a deciziei lui Crin Antonescu de a renunţa la poziţia de şef interimar al partidului.

920 afișări
Imaginea articolului Iohannis este preşedinte interimar al PNL până la congresul extraordinar

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, după şedinţa BPN, că va conduce PNL de la Bucureşti, precizând că în cadrul reuniunii au fost adoptate o serie de decizii în pregătirea congresului extraordinar, între care discutarea afilierii la PPE în fiecare organizaţie.

A fost vorba în primul rând de punerea în practică a hotărârii luate de domnul preşedinte Crin Antonescu de a se retrage din toate funcţiile, inclusiv cele interimare. Am luat act de această decizie a domnului preşedinte Antonescu. Mai mulţi dintre noi i-am mulţumit pentru activitatea extraordinară pe care a depus-o în calitate de preşedinte de partid, activitate pe care a îndeplinit-o timp de cinci şi cred că putem fi cu toţii de acord că a fost un preşedinte excepţional pentru PNL", a spus Iohannis.

El a precizat că, potrivit Statutului PNL, în calitate de prim-vicepreşedinte a preluat interimar funcţia de preşedinte al partidului.

Liderul PNL a precizat că au fost luate, în BPN, o serie de decizii de ordin administrativ pentru organizarea congresului partidului.

Iohannis a precizat că s-a decis ca la momentul congresului să fie discutată apartenenţa PNL la PPE, subiect care va fi dezbătut prima dată în organizaţiile judeţene şi apoi la momentul congresului.

El a fost întrebat de unde va conduce partidul până la congres şi eventual şi după.

De la Bucureşti voi conduce partidul, sigur. Nu mă mut nici temporar, nici definitiv, dar partea de partid o voi face de la Bucureşti", a mai spus Iohannis.

Noua conducere a PNL ar putea fi aleasă individual, renunţându-se la moţiuni şi liste - surse

Noua conducere a PNL, preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul general, ar putea fi aleasă prin candidaturi individuale, renunţându-se la formula actuală din Statutul PNL în care competiţia are loc pe bază de moţiuni şi liste de candidaţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

În şedinţa Biroului Politic Naţional, aflată în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri, se discută despre modificările ce ar putea fi aduse Statutului partidului, astfel încât să se renunţe la candidaturile pe bază de moţiuni şi liste de candidaţi.

Astfel, propunerea susţinută de o serie de lideri ai partidului, inclusiv de Klaus Iohannis, este aceea de a se candida în mod individual pentru fiecare funcţie, respectiv preşedinte, vicepreşedinţi şi secretar general, au relatat sursele citate.

Congresul extraordinar al PNL în care va fi aleasă noua conducere a partidului a fost convocat pentru 28-29 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici