Iohannis, în Parcul Comana: Astfel de zone în România au o importanţă extraordinar de mare pentru combaterea schimbărilor climatice

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, miercuri, Parcul Natural Comana. Spune că vrea să atragă atenţia asupra importanţei acestor zone protejate, mai ales în contextul combaterii schimbărilor climatice.

726 afișări
Imaginea articolului Iohannis, în Parcul Comana: Astfel de zone în România au o importanţă extraordinar de mare pentru combaterea schimbărilor climatice

Iohannis, în Parcul Comana: Astfel de zone în România au o importanţă extraordinar de mare pentru combaterea schimbărilor climatice

Iohannis a spus, miercuri, în timpul vizitei sale în Parcul Comana, din Giurgiu, că prin vizita sa vrea să atragă atenţia asupra importanţei acestor zone naturale protejate.

„Avem nevoie de mai multe astfel de zone în România şi ele au, evident, o importanţă deosebită pentru mediu şi vreau să subliniez acest lucru. Dar, în acelaşi timp, au importanţă extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem într-o zi foarte călduroasă dar pădurea menţine temperatura un pic mai joasa. Similar, când avem furtuni, ploi torenţiale, zonele de pădure reţin apa şi cred că nu mai este nimeni care poate să nege schimbările climatice. Chiar la noi am avut în această primăvară şi în această vară, din păcate foarte multe fenomene meteo ieşite din comun. Am avut zile caniculare mult mai multe decât altădată, am avut furtuni, am avut ploi torenţiale, ştiţi că în săptămânile trecute am avut inundaţii grave în mai multe zone ale ţării şi cred că trebuie să conştientizăm importanţa extraordinară a acţiunilor care vin să combată schimbările climatice”, a spus Iohannis.

Preşedintele a explicat şi faptul că, în acelaşi timp, trebuie protejat mediul, iar Parcul Natural Comana este o zonă foarte aproape de Bucureşti, care are aproape aceeaşi valoare pentru bucureşteni pe care îl are un parc din Bucureşti.

„Se ajunge foarte uşor aici, este o zonă foarte frumoasă, foarte plăcută şi bucureştenii vin în număr mare. De aceea este nevoie să conştientizăm importanţa acestor locuri şi pentru sectorul de recreere”, a mai spus preşedintele.

Consiliul Judeţean Giurgiu pregăteşte mai multe proiecte importante, pe care le-a anunţat preşedintele instituţiei, Dumitru Beianu, printre care reconstrucţia ecologică a bălţii Comana, culoar pentru biciclete de la Bucureşti la Giurgiu, prin parcul Comana, o zonă de parcare care să ofere şi staţii de încărcare pentru maşini electrice, o zonă de evenimente, o zonă de camping, precum şi trasee pentru biciclete prin interiorul parcului şi si un ansamblu socio-cultural în mănăstirea de la Comana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici