Iohannis, în Parlament: La CSAT vom conveni asupra paşilor în criza refugiaţilor

Preşedintele Iohannis a declarat, referitor la criza refugiaţilor, că la şedinţa de joi a CSAT se va conveni asupra paşilor pe care România trebuie să-i facă, şeful statului menţionând că, ori de câte ori situaţia o va impune, va comunica cu parlamentarii şi cu reprezentanţii celorlalte instituţii.

396 afișări
Imaginea articolului Iohannis, în Parlament: La CSAT vom conveni asupra paşilor în criza refugiaţilor

Iohannis, în Parlament: La CSAT vom conveni asupra paşilor în criza refugiaţilor. Voi comunica cu dumneavoastră

În mesajul adresat miercuri Parlamentului, preşedintele a arătat că foloseşte acest prilej pentru a se referi şi la o temă "cât se poate de actuală şi sensibilă în contextul actual, cea privind criza refugiaţilor".

"Aşa cum am afirmat, suntem pentru solidaritate în interiorul Uniunii Europene, suntem solidari cu statele membre afectate de această criză, acţionăm în spiritul respectării drepturilor omului şi consider că, mai ales acum, trebuie să respingem manifestările radicale şi să dovedim echilibru şi înţelepciune. Tocmai de aceea, nu cred că această criză poate fi rezolvată printr-o abordare birocratică sau contabilă, matematică, ci doar prin dialog deschis, prin consultarea cu statele membre, printr-o decizie consensuală, ţinând cont, sigur, de principii şi valori, de context şi de realităţi. Nu vorbim despre locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea lor în societate, despre accesul lor la educaţie, servicii de sănătate şi locuri de muncă pe termen lung", a subliniat Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că nu crede că "între parteneri lucrurile se rezolvă prin impunere, prin ameninţarea cu sancţiuni, ci de comun acord".

"Cred că fiecare stat membru are dreptul să acţioneze în funcţie de situaţia specifică pe care o are, conform capacităţilor şi posibilităţilor pe care le are", a spus Iohannis.

El a menţionat că acesta este punctul de vedere pe care l-a susţinut şi îl va susţine în continuare în discuţiile pe care le va avea cu liderii europeni.

Preşedintele a precizat că la şedinţa de joi a CSAT şi se va conveni asupra paşilor de urmat.

"În cursul zilei de mâine (joi - n.r.), în cadrul CSAT, vom conveni asupra paşilor pe care România trebuie să-i facă în acest proces, iar de câte ori evoluţia situaţiei o va impune voi comunica atât cu dumneavoastră, cu Parlamentul, cât şi cu reprezentanţii celorlalte instituţii ale statului", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici